Dimarts, 8 de novembre de 2011 | 14:43
Vostè es troba a: Inici > Política >

Un "ambigu" Rajoy esquiva a Rubalcaba

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El líder del PP evita els temes transcendents i se centra a recordar la crisi actual
Un "ambigu" Rajoy esquiva a Rubalcaba
07/11/2011 23:58
Debat entre Rajoy i Rubalcaba
CatalunyaPress.- La important diferència entre Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba en les enquestes ha provocat que el candidat popular es dediqués en el debat electoral a intentar no entrar en temes espinosos i moure's en "l'ambigüitat", mentre que el candidat socialista ha tractat d'arraconar-lo preguntant-li per propostes concretes.
Cadascun ha jugat el seu paper, com és habitual en els debats electorals espanyols, cada vegada més mancats de sorpreses o novetats. Rajoy ha incidit en les similituds de Rubalcaba i Zapatero. Per a això s'ha ‘equivocat' en dues ocasions de nom, començat la seva argumentació "Rodri… Pérez-Rubalcaba".

Per la seva banda, Alfredo Pérez Rubalcaba ha ofert propostes des del principi i ha requerit al líder del Partit Popular per les seves. Davant les respostes "ambigües" i buides de contingut del seu rival, Rubalcaba li ha preguntat directament diverses vegades per algun punt del programa del PP.

En aquest sentit, Rubalcaba ha ressaltat que al programa del PP no hi ha esment al finançament del sistema sanitari i ha assegurat que això és així perquè a Rajoy "no li importa", com ha assenyalat que es demostra en les comunitats on governen els populars; una acussació que Rajoy ha negat i ha defensat, en la línia de tota la nit, que per a ell la sortida a la crisi passa per crear ocupació.

Rajoy ha atribuït a la destrucció d'ocupació la crisi espanyola i ha apostat per la reducció de les llistes de l'atur com a solució. Per a això, ha ofert alguna mesura especial, com la bonificació amb 3.000 euros als autònoms que contractin al seu primer empleat. Per a Rajoy, amb l'augment del nombre de treballadors, augmentaran els ingressos de la Seguretat Social.

El líder del PP ha centrat la major part de les seves intervencions a remarcar les males dades econòmiques del govern sortint per rebutjar les propostes de Rubalcaba i les crítiques que ha rebut del seu oponent, qui ha intentat, en un to més agressiu que el seu rival, entrar en un debat de propostes.

Les propostes, en la seva majoria, han corregut de part de Rubalcaba, qui ha apostat per garantir els serveis públics bàsics, modificar l'impost de societats perquè les grans empreses paguin més i les petites menys, disminuir la velocitat de reducció del dèficit per no ofegar l'economia, demanar al Banc Cnetral Europeu disminuir els tipus d'interès o transformar l'ICO en un institut financer que reactivi el crèdit.

Per la seva banda, Rajoy, que ha llegit contínuament les seves anotacions, ha ofert poques idees, jugant, com ha dit en més d'una ocasió Rubalcaba, amb l'"ambigüitat", però s'ha compromès a no congelar les pensions.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1