RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
08/11/2011 17:58
Supera una votació amb vots en contra del seu partit – El seu aliat Bossi li demana que plegui
Sin título
Itàlia i Europa esperen la dimissió de Berlusconi
Redacció
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha superat aquest dimarts un clar ‘match point’ al Parlament. Enmig de pressions cada cop més fortes perquè dimiteixi, Berlusconi ha guanyat la votació de la liquidació dels pressupostos del 2010. Però ho ha fet amb l’abstenció de l’oposició d’esquerres, que ha volgut que d’aquesta forma es visualitzés tant la seva col·laboració per salvar els comptes en un moment especialment complicat per a l’economia italiana, com les seves demandes a Berlusconi que plegui. Unes demandes que s’han escampat fins i tot entre els aliats del ‘Cavaliere’, incloent-hi el més estable de tots, la Lega Nord d’Umberto Bossi.

Berlusconi anuncia que segueix i fa abaixar les borses
Els rumors sobre una possible dimissió de Berlusconi van guanyar força dilluns, després que la prima de risc del deute sobirà italià arribés a la insostenible xifra de 490 punts de diferencial amb els bons alemanys, que serveixen de referència. El mandatari italià és ja vist dintre i fora d’Itàlia com un obstacle més per a solucionar els problemes econòmics del país, i això hauria quedat ben clar dilluns: quan es van estendre els rumors sobre la dimissió, la borsa va pujar. Quan Berlusconi va desmentir-los, va tornar a baixar. La possible dimissió de Berlusconi també es desitja en les principals cancelleries de la zona euro. I és que si Europa ja està tenint serioses dificultats amb els rescats de Grècia, Irlanda i Portugal, una intervenció massiva a Itàlia, la quarta economia de la UE i tercera de l’eurozona, és senzillament impensable.

11 “traïdors”
Així les coses, aquest dimarts ha seguit la mateixa dinàmica, amb tot Itàlia i tot Europa a l’expectativa d’una dimissió que podria arribar en qualsevol moment. No ha arribat durant la votació de la liquidació dels pressupostos de l’Estat del 2010, que Berlusconi ha salvat tot i una forta advertència de l’oposició i d’onze “traïdors”, segons paraules del propi Berlusconi, del seu partit, que s’han posat d’acord per abstenir-se, sense cap vot en contra, i fer que la llei es pugui aprovar, però sense arribar a la majoria simple de la cambra. Això fa que, a partir d’ara, i si no es resigna a dimitir, Berlusconi s’enfronti a la possibilitat d’afrontar en minoria qualsevol votació.

Bossi li demana que deixi pas
Més dubtes hi ha al país italià sobre si Berlusconi superarà el segon gran obstacle que li ha sorgit: i és que el seu gran aliat polític dels darrers anys, Umberto Bossi, líder de la Lliga del Nord, li ha demanat públicament que “es faci a un costat”, proposant que el seu lloc l’ocupi el secretari general del partit de Berlusconi, Angelino Alfano. Es dóna la circumstància que va ser precisament Alfano qui va elaborar la cèlebre llei que blindava Berlusconi de l’acció de la justícia mentre fos president, i que el tribunal Constitucional italià va anul·lar fa dos anys. I és que el que no han pogut fer els tribunals durant molts anys, l’economia podria fer-ho en poques hores.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
1Veure i / o afegir comentaris
Vicenç Marquès i Sanmiquel - SABADELL:Només per dignitat, aquest senyor...
Vicenç Marquès i Sanmiquel - SABADELL
08 18:27:11/11/2011
Només per dignitat, aquest senyor hauria d'haver dimitit ja fa uns quants dies. Però a part de la seva dimissió, no s'entén com el poble italià l'aguanta.
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat