ACN | Actualitzat el 09/11/2011 a les 13:40h

El Lleida-Alguaire, a punt d'acollir vols del Regne Unit i Rússia

El govern espanyol redactarà aquesta setmana l'informe perquè hi puguin aterrar vols de fora l'espai Schengen

Imatge de l'Aeroport de Lleida-Alguaire el dia de la seva inauguració. Foto: Oriol Bosch/ACN.

Dos inspectors de la unitat central de fronteres del ministeri espanyol de l'Interior redactaran aquesta setmana l'informe definitiu que ha de permetre a l'aeroport de Lleida-Alguaire operar vols de fora l'espai Schengen. Segons ha avançat aquest dimecres a Lleida la delegada del govern espanyol a Catalunya, Montserrat Garcia, si l'informe és positiu el ministeri dictarà l'ordre durant els pròxims dies. Aquest tràmit és una condició indispensable perquè l'aeroport lleidatà pugui començar a rebre els vols de touroperadors britànics i russos previstos a partir del 19 de desembre i durant tota la temporada d'hivern. Aquests dies s'ultimen a la infraestructura les tasques de senyalització del punt fronterer.

Segons la delegada del govern espanyol a Catalunya, que aquest dimecres ha visitat l'Ajuntament de Lleida, està previst que els tècnics elaborin l'informe aquest mateix dijous o, com a molt tard, durant la setmana. "Sempre hem estat disponibles per fer totes les actuacions que calguessin a l'aeroport i, de fet, la Guardia Civil ja fa un temps que hi és", ha recordat Garcia. La delegada ha assegurat que supervisaran els últims tràmits perquè "es compleixi" amb el termini previst.

En concret, l'informe haurà de determinar que es compleixin tots els requeriments perquè els passatgers puguin passar la frontera a l'Aeroport de Lleida-Alguaire i accedir a territori català, amb totes les garanties de seguretat i documentació. Aquest és l'últim tràmit perquè l'aeroport pugui acollir els vols procedents del Regne Unit i Rússia previstos per aquesta temporada d'hivern.

La infraestructura rebrà més de 30.000 passatgers procedents d'aquests països gràcies a un acord amb dos touroperadors russos i un de britànic per portar esquiadors al Pirineu.

Navega per les etiquetes

aeroportAlguaireLleida

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: