Salvador Cot | Actualitzat el 08/11/2011 a les 23:59h

Duran va perdre el debat

Si algú va perdre clarament el cara a cara de dilluns aquest va ser Josep Antoni Duran Lleida. I no pas perquè no hi fos convidat, que també, sinó perquè el debat entre Alfredo Pérez Rubalcaba i Mariano Rajoy no va deixar ni una escletxa oberta per on s'hi pogués colar el missatge tradicional del polític de la Franja. Definitivament, no hi haurà peix per al seu cove. S'ha acabat.

L'única referència a l'articulació territorial la va fer Rajoy, quan va afirmar que calia recentralitzar la normativa dels mercats, unificant-la des de Madrid. Res més. De fet, ni tan sols van fer cap referència a Catalunya i van donar per fet que la qüestió basca ha quedat resolta un cop ETA ha deixat les armes. 

El PP tindrà majoria absoluta, però el cara a cara va demostrar que això és irrellevant perquè la totalitat de la classe política de Madrid ha arribat a un acord implícit en la línia de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

Duran aviat farà seixanta anys i diu que és possible que aquesta sigui la seva última legislatura. El cas és que tot indica que el final de la seva vida laboral serà un llarguíssim avorriment de quatre anys.

COMENTARIS

+1
-0
Perdre
Anònim, 09/11/2011 a les 20:01
Catalunya va perdre.
+6
-0
La mansió de 150 milions d'en Duran a Begur
DURAN DIMISSIÓ JA, 09/11/2011 a les 19:58
+7
-0
beures l'enteniment
un senyor antic, 09/11/2011 a les 19:54
El Sr. Duran ha perdut el debat, els papers, la vergonya i la dignitat, es una "titella" del nacionalisme espanyol, ara sembla el "conillet" Duracell, que vol demostrar que te mes piles que ningu tocan la bateria, es una autentica andromina i un fre pel catalanisme, la seva "impostura" es ofen a tots els patriotes.
Es un tridor a la causa de Catalunya i Convergencia cada cop mes complice.
+5
-1
Siguem responsables, votem CIU
postfederalista, 09/11/2011 a les 19:23
Siguem responsables(perdó vull dir babaus, caganers ) .... Votem CIU
+6
-0
En Duran sempre guanya ; 6.000 euros al mes,suite i mansió a Begur
virreiduran.wordpress.com, 09/11/2011 a les 19:11
+3
-1
sí, Catalunya perd
Anònim, 09/11/2011 a les 18:38
moltes gràcies al del comentari anterior,"Guanyi qui guanyi, Catalunya perd" de les 16:51, el qual subscric fins la darrera paraula i m'estalvia d'escriure-ho.
+8
-2
Guanyi qui guanyi, Catalunya perd
Anònim, 09/11/2011 a les 16:51
A aquestes eleccions Espanya té molt assumit que els vots catalans seran irrellevants. Per primera vegada des de la democràcia Andalusia passarà a mans del PP, i això fa que el govern de Madrid no necessiti per a res el vot de les minories nacionals catalana i basca, cosa que probablement el legitimarà per desmontar el sistema autonòmic. El debat Rubalcaba-Rajoy sols va ser una mostra del que ens espera. La única sortida per Catalunya és triar entre la independència o acceptar la dissolució i desapareixer. Malgrat aquest panorama els dos partits "catalanistes" (CiU i ERC) de cap manera ens presenten aquesta opció: els dos ens ofereixen sols un "pacte fiscal" que es limita a fer el mateix que els darrers 30 anys, o sigui anar a Madrid a "negociar" no se sap ben bé qué i esperar que els donin algun rosegó de pà mentre ells poden tocar cuixa dels privilegis que proporciona l´escó de diputat. En veu baixa els polítics catalans s´espanten de l´altíssima abstenció que preveuen algunes enquestes. Però què esperaven si no ens defensen, que els votariem per la cara perque no teníem cap més opció? Fins que es parli de declarar la independència no voto.
+11
-1
fora de context
Anònim, 09/11/2011 a les 16:10
No us fa la sensació que la campanya de CiU és "intemporal"?. Els seus "spots" de campanya podrien haver estat fets fa 20 anys. Diuen el mateix ara que quan governava Felipe o Aznar. Que no s'han adonat del que està passant? Amb un genèric "defensar Catalunya" o "defensar la teva cartera" no crec que convencin gaire gent. Ja sabem que ells (CiU i especialment en Duran) estan a favor de tot el que proposa en Rajoy, i que si poguessin farien com "la Espe", però no ho poden dir per no fer-li la campanya al PP. Per això aquestes vaguetats intemporals.
+5
-1
Duran ha perdut Catalunya!
Anònim, 09/11/2011 a les 16:01
Duran ha perdut Catalunya i als Catalans i el seny!
+5
-1
treballem Ja!!
Montserrat, 09/11/2011 a les 15:16
Treballem ja per a la indepèndencia.
Voleu que a Catalunya només tingui presència el vot espanyolista-unionista?
Hi ha una formació que es presenta com a independentista.
Vota a ERC-Rcat-Catalunya Sí
Totes les altres possibilitats afavoreixen el vot unionista.
+3
-2
Qui perd?
Emili, 09/11/2011 a les 14:01
Vosté també va perdre preocupant-se tant pel Duran...
Aquest home, tot-hom sap, ja fa molt de temps que va morir a Catalunya i, algun dia, CDC també ho veurà.
+11
-7
Enfortir li'indepndentisme es votar ERC.
Anònim, 09/11/2011 a les 13:26
El dia 20-N, no perdrà en DURAN ni CIU...perdrem els catalans, perdrà la nació catalana. El dia 20-N, la suma de vots i de diputats que enviarem els ciutadans de Catalunya a Madrid, seran molt mes espanyolistes i mes unionistes mesells i claudicants que els que hi han ara. Només el vot a ERC pot salvaguardar la dignitat independentista el proper 20-N.
+4
-11
La propera legislatura, com que els DOS GRANDES no van parlar de CATALUNYA.. Catalunya no HI és ..
ISABÓ, 09/11/2011 a les 10:14
Si creus que DURAN tindrà temps d' aborrir-se, és que ets un "adiví", un pronosticador.. o un estratega, vuit de continguts VALORABLES, i només amb ganes de xarrar, perque has de dir alguna cosa.
+12
-6
BRUTA RADICALITAT HISPANICA
DURAN ES FA INDEPENDENTISTA, 09/11/2011 a les 08:56
POTSER NO HO ENTENDRA NINGU, però el que això significa és que DURAN ha guanyat, realment, perquè l´'unic paper que feia a madritt és defensar els interessos catalans que ni li han deixat defensar i ara s'ha escenificat el que era d'esperar i el govern espanyol HA PERDUT perquè no hi ha ni l'argument
--duran--,per explicar la REVOLTA POPULAR a CATALUNYA en tots els àmbits. ESPANYA, tenia la oportunitat d'escoltar CATALUNYA però ha seguit amb la seva CEGUESA que la portarà a la separació. De fet ja actuen aixi els espanyols, per tant, gràcies ESPANYA per rebutjar la oportunitat que DURAN us donava. CREC SINCERAMENT, que DURAN agraeix i molt que li hagin tancat la porta. ARA JA NO HI HA EXCUSA, recordeu que qui proposa ELS AJUNTAMENTS INDEPENDENTISTES ES VILAABADAL del mateix partit que en CARRASCO FORMIGUERA I DURAN, que tant admiren . Unio és un partit independentista encara que NO HO PUGUI DIR, perquè els propis votants no se sentin incòmodes en la CASA GRAN. De fet un pais és un sentiment i aquests sentiment NACIONAL CATALA de CONVERGENCIA unit amb UNIO, són realment el que portarà a catalunya la independència. Aquesta és l'anàlis.si més enllà de les trifulques electorals. ARA JA NO HI HA EXCUSES PER LA SEGREGACIO ESTATAL I DURAN N'ERA LA ULTIMA OPORTUNITAT QUE TENIEN ELS ESPANYOLS, EL POBLE JA TE VIA LLIURE PERQUE S'HA INTENTAT TOT AMB ESPANYA I HA FRACASSAT TOT. DESPRES DE LES ELECCIONS INTENTARAN REGALAR-NOS QUATRE CARAMELS PERQUE NO FEM SOROLL PERO AQUESTS TRACTE VEXATORI, PEJORATIU I DESPRECIATIU D'ESPANYA ÉS PURA LLADRONICIA I DELINQUENCIA SENSE EXCUSES. CATALUNYA HA DE PROCLAMAR L'ESTAT CATALÀ, PERQUÈ ELS MÉS MODEROSOS I SERIOSOS HAN ESTAT REPUDIATS, PER LA RADICALITAT , BRUTA RADICALITAT HISPANICA !!!
+16
-6
Esperem que,
Toni Arregui, 09/11/2011 a les 08:16
per no avorrir-se, el desgraciat aquest es posi a treballar per la independència, que així podrà rescabalar una mica de glòria en els seus últims anys... A veure si finalment en treiem alguna cosa, de la seva ambició!
+9
-11
CIU
Anònim, 09/11/2011 a les 08:09
CIU va ser votada per 2 de cada 10 catalans, atribuir-se la representativitat en exclusiva dels catalans és un acte de fe, tot just el que és el nacionalisme, una emoció carregada de fe.
+22
-5
Espanya s'esfonsa, correm'hi tots a escapar-nos
Anònim, 09/11/2011 a les 06:59
El debat va demostrar que tan el Marianito com la Burra Calva no tenen nivell; Espanya pel gener intervenguda totalment, i la situació serà crítica; nomes un consell, que tothom tregui tots els diners dels bancs, per que aqui, els dipostis bancaris seran confiscats!!!
+14
-15
Vacances!!!
Anton Tat, 09/11/2011 a les 06:51
Bon article Sr.Cot. Ara mateix tinc el programa d'Esquerra als dits i hi han diversos punts que voldria exposar i comentar.
-Independència fiscal
-Infrastructures que creïn llocs de treball
-benestar social
-Eliminar ministeris inútils, el Senat i les diputacions
-Promoure referéndums vinculants
-el català, la llengua que ens uneix

Estic convençut que tots aquests punts amb una majoria absoluta del PP i l'espanyolisme rampant seran tots ells de molt bon negociar i de "peixcovejar", oi?

Jo ampliaria la llista dels que aniran a fer vacances durant 4 anys a Madrid, no creu Sr. Cot?



+35
-3
remora
Anònim, 09/11/2011 a les 01:35
a veure si ho deixa ja i es retira, és una remora per al sobiranisme
+40
-3
Això te fàcil solució.
Anònim, 09/11/2011 a les 01:02
Que no el votin, i així s'acaba l'aburriment del poble.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: