Actualitzat el 08/11/2011 a les 00:01h

Catalunya: entre l'amor i l'odi

L’altra dia llegia, a Internet, que el col·lectiu Declaració d’Independència propugnen davant les pròximes eleccions generals del 20N el vot nul o l’abstenció, argumentant el fet que previsiblement el PP obtindrà majoria absoluta i que ERC i CIU estant ara mateix pendents del concert econòmic quan el que caldria és que estiguessin lluitant pel dret a l’Independència.

El nostre és un poble colonitzat i esclavitzat, amb un cert síndrome d’Estocolm, on cerquem sempre els enemics i la crítica fàcil entre nosaltres mateixos i no pas amb la metròpolis espanyola que és en realitat el problema comú de tots.

El que més m’entristeix és veure que estem disposats a que les forces espanyolistes treguin un bon resultat amb una alta participació electoral, fet que els legitimarà enormement, i que la lectura del dia després de les eleccions sigui: On és l’independentisme català que sociològicament representa un 45% de la població? Una lectura que a nivell internacional convertirà el fet català en anecdòtic i a nivell estatal la legitimació per continuar “matxacant-nos” encara més, governi el PP o el PSOE, l’opinió dels quals en relació a  Catalunya és exactament el mateix.

Després de les retallades nacionals que hem patit i del menyspreu democràtic cap a nosaltres, cal una resposta com a poble d’una resistència ferotge, davant d’un Estat espanyol que no només passa de nosaltres sinó que a més ens espolia fiscalment i és incapaç de solventar el greu problema de crisi que ens afecta.

Si podem aconseguir un pacte fiscal o concert econòmic sempre serà beneficiós pel país, això, és evident. Les actituds maximalistes però no porten enlloc. Disposem de poques eines, sí, però més enllà de la nostra xerrameca, ens fan falta accions, un full de ruta com a Nació i una gestió encertada del país i sobretot aconseguir una majoria política, que ara no tenim, disposada al que calgui per l’independència.

Pronostico que hi haurà una àmplia majoria del PP al Congrés espanyol i que aquest pactarà un nou acord de finançament amb el govern de Catalunya perquè, malgrat ens odien, saben que ens necessiten per la seva supervivència econòmica i política. Són plenament conscients que només injectant euros a Catalunya aquesta es pot reactivar  econòmicament  i ésser la punta de la llança del manteniment econòmic de l’Estat espanyol.

Amb aquest context polític a la vista, la ingenuïtat de pactes per interessos de partit com els de CIU donant l’alcaldia al PP a  l’Ajuntament de Badalona a canvi del seu suport a la Diputació i  l’Ajuntament de Barcelona i l’actitud maximalista d’altres, s’aconsegueix només disfressar el llop amb pell de xai i normalitzar el PP a Catalunya no com l’enemic a batre sinó com el partit de govern que menysprea els interessos d’avançament nacional. Un PP que es presenta, això si, com una dreta moderna, espanyola i per sobre de tot amb unes idees descaradament populistes (cadena perpètua, menys administracions, recentralització de serveis, contra la immigració…).

Alerta no ens tornem a equivocar. El camí és llarg, ple d’incerteses i de decepcions. Els partits són només instruments per a un objectiu clar: Catalunya, un país que representa a la seva gent, que vol viure amb el màxim de benestar i que necessita d’uns referents que aportin optimisme i il•lusió. Som un país no normalitzat nacionalment, i això no ens hi ajuda. Alguns ho voldran negar, altres hi creiem, però el que és obvi és que el país no pot decidir ni tan sols com sortir d’aquesta crisi econòmica que ens està destrossant.

La decisió la tenen, avui, els qui manen sobre Catalunya, i aquests són els espanyols, que ens estimen per allò que ens necessiten però que alhora ens odien només perquè vivim en aquesta terra. I nosaltres, com a catalans, no volem ésser assimilats.

Navega per les etiquetes

eleccions generalsindependència

COMENTARIS

+1
-0
Discrepo
Anònim, 09/11/2011 a les 23:40
Discrepo en que acceptin el pacte fiscal que demanen Ciu i ERC, ja que és fer una excepció amb Catalunya que no s'acceptaria a la resta d'Espanya. En tot cas, com que al 2013 hi ha d'haver per llei una nova revisió del finançament de la Generalitat, s'intentarà fer veure des de Madrid que Catalunya en surt beneficiada respecte casos anteriors. El quid de la questió serà si CIU i ERC ho acceptaràn, ja que serà una baixada total de pantalons. Us oblideu que l'estrategia a llarg termini del PP es ocupar l'espai polític de centredreta de CIU a Catalunya, així que en cap cas li interessarà donar oxigen a la federació, com ho seria si deixessin que CIU sortís victoriosa de la negociació. El que dius de que a Espanya li interessa que Catalunya surti de la crisi, bé, això pot ser cert però no té perquè passar per donar més diners a la Generalitat. Jo crec més aviat que hi haurà rebaixes fiscals per les empreses i una reforma de llei laboral per dinamitzar la creació de llocs de treball (més precaris? Segurament. Amb sous menors? possiblement. Però més gent contractada sense dubte). L'unica solució que tenim CAT, és que CIU es parteixi en dos; els que volen treballar clarament per la independència i els que volen seguir a Espanya. Sinó es així ens n'anem a la ruina i la confrontació social.
+1
-1
La solució és la independència
Anònim, 09/11/2011 a les 16:21
En canvi els polítics s'entesten en seguir perdent el temps amb receptes caducades com anar a Madrid a anar a fer no se sap ben bé que. Que després no s'extranyin que no els votin.
+1
-5
No hi estic d'acord
Anònim, 09/11/2011 a les 16:18
En aquest cas trobo que el colectiu que convida a no votar té raó. A aquestes eleccions no s'hi presenta cap alternativa independentista, sols formacions espanyolistes o d'altres que ens ofereixen més autonomia. Dir que cal votar autonomista perque és millor que votar espanyolista a mi no em convenç. Quan es presenti algun candidat que em plantegi seriosament la independència aquí i ara el votaré. Fins aleshores la derrota de l'autonomisme a les eleccions no m'importa. No era la meva opció.
+14
-7
Això es un xiringuito dels fikis de SI
patriota, 09/11/2011 a les 13:58
El col·lectiu Declaració d’Independència no es més que una web fantasma de les moltes que tenen els frikis de SI, pagada pel CNI.

Ni putu cas, aquesta fantasmada no mereix ni un article, com no sigui per denunciar aquests i les mil webs més o menys amegades que han montat aquesta secta amb els cales del fons de reptils dels serveis secrets espanyols.

+3
-15
l'articulista diu...
Anònim, 09/11/2011 a les 13:56
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-2
L'unió fa la força
Esquirol, 09/11/2011 a les 13:02
Gràcies Jordi Fàbrega, molt bon article. Crec que manca més sentiment del que passa a Catalunya, tant dels ciutadans naturals com dels nouviguts,l'unió fa la força amb això ens avantatgen el bascos, que son molt més valents. "Tots els pobles tenen el dret a l'autodeterminació" com diu la carta de les Nacions Unides. "Visca Catalunya lliure"
+15
-2
Excel·lent
Pere, 09/11/2011 a les 09:53
Excel·lent article.
+15
-2
Ves a escola
Araki, 09/11/2011 a les 03:21
Al ... planetari (com t'escau) per què no et fas un favor i et matricules de primer de primària? Potser tens sort i aquest cop pares una mica d'atenció a classe d'història.

Quants cops ha envaït militarment Catalunya Castella, ... planetari? Quants cops ha abolit TOTES les institucions polítiques i la majoria de socials de Castella, Catalunya? Quants cops han fet cops d'estat i pronunciamientos, els catalans, per a imposar-se militarment i políticament a Castella? Quants cops ha imposat com a única llengua oficial a Castella el català, Catalunya?

Realment, de primer de primària. O de burrície planetària.
+5
-24
ESTAT CATALÀ
independent, 08/11/2011 a les 19:48
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-30
Ens odien ...
Anònim planetari, 08/11/2011 a les 14:35
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: