Actualitzat el 09/11/2011 a les 00:01h

Adaptar-se als nous temps o morir...

L’espècie que no s’adapti als canvis, desapareix. Aquesta frase, que resumeix la teoria de l’evolució de Charles Darwin, indica clarament que les espècies que sobreviuen no són ni les més fortes, ni les més intel•ligents, ni les més grans, sinó les que millor s’adapten als nous temps.

Aquesta teoria, que gaudeix d’un ampli suport, pot ésser aplicable també a les empreses, on cada vegada més es produeix el fenomen de que empreses molt grans i molt antigues són superades per empreses molt més petites i de recent creació.

Un exemple és la recent compra de Motorola per part de Google, que ha vingut propiciada pel fet que la primera era titular de més de 17.000 patents, a les que se n’havien de sumar més de 7.500 en tramitació. Amb la seva adquisició, Google pot esdevenir el líder mundial en telefonia mòbil.

¿Com és possible que Motorola, que va ésser pionera del mercat d’aparells de telefonia mòbil i líder del sector durant molts anys, ara hagi estat engolida per Google? Aquesta pregunta la podria respondre el geni d’Apple, Steve Jobs, qui deia que la innovació és allò que ens fa líders.

Amb l’exemple de Motorola es demostra que, a vegades, tot i haver estat una empresa pionera i posseir les millors tecnologies, no és suficient per sobreviure.

El que feia Motorola era exactament el contrari d’Apple, la qual no només ha creat nova tecnologia sinó que ha creat nous paradigmes, nous conceptes i nous productes. Fins al punt que ha anat teixint una malla de consumidors fidels a tot el món.

Aquesta innovació estratègica ja l’estan aplicant amb èxit diverses empreses de la nostra comarca com ara Casa Tarradelles, La Farga Lacambra o Fundició Ductil Benito. Ara cal que la resta d’empreses també ho facin. Ben segur que els serà més fàcil si participen en les propostes d’innovació que fan entitats com el nou Polígon Càrnic, la Cambra de Comerç, el Consell Empresarial d’Osona, el futur Parc d’innovació de Vic, la Universitat de Vic,  INNOVAC, etc.

En qualsevol cas, es faci com es faci, cal que tinguem present que qui no s’adapti als nous temps, fent coses noves, no podrà sobreviure gaires anys. Ja ho deia Darwin.

Navega per les etiquetes

innovació

COMENTARIS

+1
-0
Crec que t equivoques
Josep Maria castanyer (ofitec osona), 09/11/2011 a les 15:19
Bona tarda senyor Isern,
l article que publiques,no es del tot cert! google, va arribar a un acord amb motorola perque aquest vengues tecnologia a google, per entrar al mon del mobil, i a canvi motorola obtenia un dels portals mes grans d internet. Aixo es diu un intercanvi i fusio de recursos! No pots dir que google ha angolit motorola.
S hauria d informar be senyor isern.
Cordialment

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Isern
Sóc llicenciat en Dret, per la Universitat de Girona, diplomat en Dret Immobiliari i Urbanístic per l’Institut d’Educació Continuada (IDEC), màster en Urbanisme per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Professionalment sóc advocat, consultor d’empreses i tècnic urbanista. He fundat el meu bufet d’advocats després d’haver treballat per varis despatxos d’advocats de prestigi situats a Granollers, Calella, Sant Cugat i Girona. Actualment sóc el president de l’Associació de Joves Empresaris d’Osona, i el president de la Jove Cambra Internacional d’Osona. Alhora he estat el secretari i el tresorer del Grup d’Advocats Joves de Vic. Per saber més de mi, dirigeix-te al meu bloc personal, que té la següent direcció: www.jordiisern.cat.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: