Divendres, 11 de novembre de 2011 | 15:35
Vostè es troba a: Inici > RSC >

La Caixa llogarà 3.000 habitatges nous des de 85 euros mensuals

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El programa es dirigeix a famílies amb problemes econòmics
La Caixa llogarà 3.000 habitatges nous des de 85 euros mensuals
10/11/2011 14:38
Seu Caixa Bank
L'Obra Social de La Caixa ha presentat aquest dijous el projecte 'Lloguer Solidari', un programa que permetrà que 3.000 famílies puguin accedir a un habitatge nou per un cost d'entre 85 i 150 euros mensuals, amb l'impost sobre béns immobles (IBI) i les despeses comunitàries incloses.
Com a resposta a la situació de crisi actual, L'Obra Social de La Caixa oferirà 25 milions d'euros per "facilitar que milers de persones amb rendes inferiors a 18.000 euros anuals puguin viure dignament malgrat haver perdut l'ocupació", ha explicat en roda de premsa el director general de la fundació, Jaume Lanaspa.

El programa 'Lloguer Solidari' proporcionarà pisos de 50 a 100 metres quadrats amb un preu de mercat d'entre 170 i 300 euros al mes -IBI i despeses comunitàries incloses- i L'Obra Social subvencionarà la meitat, per la qual cosa finalment els arrendataris paguessin entre 85 i 150 euros mensuals.

A més, per facilitar l'entrada a l'habitatge, el programa només demanarà als arrendataris una fiança corresponent a un mes de lloguer, quan al mercat convencional es reclamen tres mesos.

Els interessats poden sol·licitar un habitatge des d'aquest dijous a través d'Internet, encara que de moment només a Tarragona i Sevilla, doncs la resta de ciutats espanyoles es posaran a disposició a partir del proper mes de desembre.

"Encara estem arreglant alguns pisos per deixar-los impecables, ja que alguns encara no estaven ni acabats", ha explicat el conseller delegat d'Habitatge Assequible de l'Obra Social de La Caixa, Jaume Cabré.

Els habitatges, alguns d'ells amb piscina comunitària i plaça d'aparcament, procedeixen en la seva majoria de promotors immobiliaris que no han pogut incorporar-les al mercat, encara que el 25% d'elles provenen de particulars que han lliurat el seu pis a través de la dació en pagament.

La iniciativa té prevista una durada de cinc anys ja que l'entitat confia que "a poc a poc les famílies puguin trobar ocupació i recuperar la normalitat", ha explicat Lanaspa, que ha recordat que mentre això no ocorri L'Obra Social els oferirà suport.

Per això, si després dels cinc anys de lloguer l'arrendatari no ha tingut millor fortuna, s'estudiarà el seu cas per poder buscar solucions i "mai se li expulsarà de l'habitatge", ha assegurat el director executiu de La Caixa, Jaume Giró.

Ingressos mínims i màxims

Per accedir a un d'aquests pisos de lloguer, repartits per tot l'Estat, serà necessari ser major d'edat i tenir una renda anual inferior a 18.000 euros i superior als 6.000.

"El programa es dirigeix a famílies amb problemes econòmics, principalment causats per un atur conjuntural, encara que també a joves i majors de 65 anys", ha explicat Lanaspa.

També serà necessari tenir nacionalitat espanyola o residència permanent a Espanya, encara que no ho serà viure en la mateixa població en la qual se sol·liciti l'habitatge.

A més de poder apuntar-se al 'Lloguer Solidari' a través d'Internet, també es podrà accedir mitjançant les entitats socials i ajuntaments.

La Caixa oferirà un total de 448 habitatges a Catalunya, que es podran sol·licitar íntegrament a partir del mes de desembre i ser repartiran en 63 a la província de Barcelona -encara que a la ciutat de Barcelona no hi haurà cap disponible-, 62 a Girona, 161 a Lleida i 162 a Tarragona.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1