Divendres, 11 de novembre de 2011 | 15:57
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"A la meva mare ja no me la tornaran, però s'ha de denunciar perquè casos com aquest passen a la sanitat catalana"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Una dona amb hemorràgia interna mor a Sant Pau després de 9 hores d'espera
"A la meva mare ja no me la tornaran, però s'ha de denunciar perquè casos com aquest passen a la sanitat catalana"
09/11/2011 11:48
9Hospital de Sant Pau
X. Prera.- Una dona amb càncer de fetge va el 29 de setembre passat a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau mentre al centre no hi havia cap cirurgià que pogués operar-la de l'hemorràgia interna que patia. Tampoc hi havia ambulàncies per traslladar-la a un altre centre.
Segons ha explicat a CatalunyaPress Consuelo, filla de la dona que ha perdut la vida, la família ha posat el cas en mans d'advocats, i a l'espera de reunir-se aquest divendres amb l'hospital "perquè ens donin les explicacions que considerin oportunes", estudien presentar una denúncia.

Tot va ocórrer el 29 de setembre, quan poc després de les 13.00 hores la pacient, que patia càncer de fetge, va ingressar a les urgències de Sant Pau amb vòmits, diarrees, marejos i dolor l tórax. Després d'estar gairebé cinc hores a urgències se li va realitzar un TC abdominal, i es va comunicar a la família que patia una hemorràgia interna.

La següent explicació va ser la que va fer vesar el got: els van dir que no hi havia cap radiòleg al centre per intentar cauteritzar l'hemorràgia ni possibilitat de localitzar-ne un fins al matí de l'endemà. Els ofereixen esperar o traslladar-la a un altre centre, l'Hospital Clínic, on tampoc els garanteixen una intervenció.

Gairebé una hora després, se'ls comunica que no hi ha ambulàncies disponibles per realitzar el trasllat. La família –al llarg de la tarda s'han reunit prop de 30 persones de l'entorn de la pacient- ofereix la possibilitat de pagar una ambulància privada però, mentre, ja a les 21.00 hores, la pacient empitjora tant que el metge que està al comandament del cas ja no considera "ètic" realitzar el trasllat. Sobre les 22.10 hores mor.

"Està passant"

Consuelo denúncia la situació perquè, malgrat saber que "a la meva mare ja ningú me la tornarà", "això passarà a altres persones com jo o com la meva mare, i cal tenir molta força per afrontar-ho". No culpa a metges i infermeres sinó al sistema i les retallades.

L'hospital, per la seva banda, no ha volgut donar explicacions a CatalunyaPress perquè considera que els seus únics interlocutors han de ser els familiars de la pacient que va morir.
Raquel
10/11/2011
Aun así, CIU (partido político del cual eres partidario o almenos defiendes) se atreve a decir que estas medidas no afectarán a los usuarios?! A la vista está que sí que afectan y mucho. Obviamente, no queda más remedio que reconocer que se están llevando a cabo recortes, pero decir que no van a ir más allá... si cada 2 x 3 están anunciando nuevos recortes!!!! Lo más gracioso es cuando Boi pide más esfuerzos por parte del sector sanitario cada vez que anuncia un nuevo recorte. Por otra parte, el sector sanitario NO utiliza esto para sus intereses. No nos olvidemos que tanto médicos y enfermeras también son usuarios de la sanidad (todavía) pública. Si no hay dinero y hay que recortar que recorten pero que empiecen por otros sitios y no por la sanidad ni educación, necesidades básicas de una sociedad!!
Raquel
10/11/2011
Para que lo lea todo el mundo pero concretamente tú, "XAVI CIU". Es una vergüenza la magnitud de los recortes que se están llevando a cabo en la sanidad y educación en Cataluña. La situación a la que se está llegando con estas desproporcionadas medidas es tal, como para crear un estado de alarma, sin embargo lo que pretende el sector sanitario con sus manifestaciones es concienciar a la gente de cómo está el panorama en la salud catalana (y tal y como se puede ver el panorama está pero que muy negro, como prueba tienes esta noticia). Estos recortes están provocando una reducción de plantilla en los centros sanitarios de hasta un 50%! Esto no es todo: centros, quirófanos, servicios... también son reducidos y CERRADOS. ¿Provocando qué? largas listas de espera (si antes el tiempo de espera estimado era de 1 año, ahora vamos por 2 y suma y sigue), la calidad de atención de los afortunados pacientes que finalmente son atendidos no es la misma (- personal + mismo volumen de faena = - calidad en la atención), si necesitas ser operado de urgencias quizá la operación no se pueda realizar porque no hay médico o los quirófanos están cerrados. *Este comentario sigue en otro post*
ciu os amo
10/11/2011
cuanta verdad hay en tus palabras president mas. cuanto estimais catalunya..siempre vigilando no traspasar la linea roja en las retalladas en la salud...grande ciu...grande duran... estaras deseando volver a vivir al ritz en madrid para cuidar a todos los catalanes...visca ciu visca catalunya y la sabiduria de sus gentes
el canvi a ciu
10/11/2011
sin lugar a dudas siempre votare a ciu...lleva 1 año en el govern y demuestran dia a dia q son los mejores...jamas votaria a unos ricachones. homofobos...nazis... asi q siempre ciu con la bandera y la lengua todos los catalanes ganados...visca ciu que nos cuida i la catalunya libre...duran.mas.boi... cuanta humuldad.saber estar y amor por catalunya...os amo hagais lo q hagais visca catalunya y ya esta
ciu vota el canvi
10/11/2011
duran campeon eres el mejor politico de este pais...me encanta vuestra reestructuracion de la sanidad...que contentos estamos todos los catalanes listos...es decir los q votamos ciu... venga duran ganatenos otra vez a todos los listos... visca catalunya i visca les gents de catalunya....jajaja.grande ciu q trae la concordia y la riqueza jajaja
Nnako2
10/11/2011
http://www.naciodigital.cat/noticia/36862/sant/pau/contradiu/psc Era MENTIRA. Ahora tragaos todo lo que habéis soltado y demostrad entereza.
xavi ciu
10/11/2011
Primer de tot lamentar la mort d'aquesta senyora. Desprès opino que abans de adjudicat directament aquesta pèrdua a les retallades, s'hauria d'analitzar cpncretament què va passar. Qualsevol ciutadà de Barcelona sap que Sant Pau desde fa anys es un hospital secundàri, i tot i que considero que també hauria de ser capaç de estar preparat per solucionar qualsevol situació d'emergència, sembla que no ho està, però ni ara, ni abans! Per mi la indignació prové per la suposada falta d'ambulancies durant varies hores. També opino que la notícia hauria d'incloure que el càncer de fetge es una de les malalties més mortals i difícils de tractar, crec que s'hauria de remarcar si es tractava d'una situació avançada de la malaltia o no. Això no treu que suposadament el servei d'ambulancies estigui inoperatiu, que es el que realment s'hauria d'investigar. Avui en dia no s'hauria de crear aquests estats d'alarma, es cert que hi han retallades en sanitat, en assistència PRIMÀRIA, en caps nocturns i dies festius o ponts. Aquestes retallades no aniran més enllà, i es trist que el sector sanitari o la oposició política, ho utilitzi pels seus interessos. Clinic VallHeb o Bellvitge no fallen.
Marc
10/11/2011
20.000 milions d'€ anuals d'espoli fiscal duen les seves conseqüències. Quina vergonya.
Carles
10/11/2011
I després diran que les retallades no afecten als pacients, mentida!!!!!!!!!!!!! CiU és un partit que gràcies a embolicar-se amb la bandereta catalana, justifica que als catalans i catalanes ens doni pel cul constantment!!! Acabem amb els nacionalismes que ens envolten (català, i espanyol) i parlem dels problemes que afecten a la ciutadania!!!
miriam
10/11/2011
lVOY A COLGAR EN EL FACEBOOK,TUENTI ETC.....PARA QUE LA GENTE SE ENTERE...SI NO TE IMPORTA UN SALUDO.
José (Hospi)
10/11/2011
Gracias PSC por haber creado un puto déficit de 8.000 millones de euros, gracias. Nunca se ha gestionado tan mal un gobierno como lo hizo Montilla tirando tanto dinero, que ahora no hay ni para pan.
manuel
10/11/2011
es lamentable lo que esta pasando con la sanidad, todo esto es debido al puto gobierno porque siempre pagamos el pueblo, todo esto les deberia ocurrir a ellos, que podriamos hacer para que esto se paralize!!!porque nadie da soluciones!!!!se pasan el problema de uno a los otros
catalanes hacerme caso a mi
10/11/2011
de parte del president y conseller ruiz... tranquilos recortaremos 1000 millones la sanidad mientras mantenemos nuestras embajadas q no sirven de nada para q nuestros amigos trabajen alli y familiares....pero eso no repercutira en vuestra atencion.....jajaja...ignorantes
jose
10/11/2011
que no....tranquilos....que la retallada brutal de sanidad no provoca ninguna perdida de calidad....creernos catalanes listos....jajaja viva ciy y viva catalunya
miriam
10/11/2011
lo siento mucho pero lo que esta pasando es de verguenza puto govierno que se esta cargando este pais un besazo y mucho animo para seguir peleando por tus derechos y justicia,,,,
Alicia
10/11/2011
Quin desastre, pobre senyora i pobra familia. El meu avi li va passar alguna cosa semblant a l' hospital de Sant Pau, va ingressar per realitzar una prova i ja no va sortir. Era diabètic, i després de tenir-lo més de 8 hores sense ingerir res li va començar a donar com un atac, la infermera va anar a avisar al metge però aquest no el podia atendre perquè estava fent una visita, al veure que era diabètic la inferemera va pensar que li estava donant una baixada de sucre i li van donar un tros de xocolata. I el que estava passant és que un coàgul de sang d' una trombosi que patia li va pujar al cap i s' estava quedant en coma. 10 minuts després va venir el metge dient que ho sentia. I això és tot, ho senten i poc més, però nosaltres ja ens hem quedat sense el nostre ésser estimat.
indignado
10/11/2011
Gracias amigos socialista para hacernos llegar dónde estamos. Gracias.
Pau
10/11/2011
Gràcies "Convergencia y Unión". Bona nit, malparits.
Juan
09/11/2011
Pepe, supera tu brecha digital: http://www.google.es/search?q=Una+dona+amb+hemorr%C3%A0gia+interna+mor+a+Sant+Pau+despr%C3%A9s+de+9+hores+d%27espera&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:es-ES:official&client=firefox-a#sclient=psy-ab&hl=es&client=firefox-a&hs=b8a&rls=org.mozilla:es-ES%3Aofficial&source=hp&q=+Sant+Pau+9+horas+de+espera&pbx=1&oq=+Sant+Pau+9+horas+de+espera&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=4231l9017l1l9124l21l15l3l0l0l1l250l2509l0.10.4l17l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=eed14b88ae26bd25&biw=1920&bih=854
Montse
09/11/2011
NO va dir el Sr. Boi Ruiz que la qualitat asistencial no te res a veure amb les retallades??.......Hi han més morts degut a això....
DINERO PARA CATALUÑA YA
09/11/2011
SIN EL DEFICIT FISCAL Y ESPOLIO QUE SUFRIMOS NO HARIA FALTA RECORTES... NUESTROS DINEROS QUE SE QUEDEN EN CASA
Arnau
09/11/2011
Pepe, a la razón també ho publiquen
Raul
09/11/2011
Pepe, sabes lo que es una exclusiva????
Jordi
09/11/2011
Pepe és ben bé que estàs tocat del bolet!!...demà veuràs la confirmació a tots els mitjans, estruç
Pepe
09/11/2011
Eso no se lo cree ni dios. Que curioso que soys el único panfleto que cuenta la noticia. Basta de mentiras por más recortes hasta un residente lo puede solucionar, aquí falta información. A parte lo contais como si el paciente hubiera estado esperando en la sala d'espera. Repito una cosa es que falten recursos la otra esta demagogia barata.
Sara
09/11/2011
Un hospital sense ningú per atendre una hemorragia, sense donar l'opció d'assistència en un altre hospital...els responsable d'aixó (des del gerent de l'hospital fins al Sr. Mas) s'en sortiran donant la culpa als metges que la van atendre.
David Garcia Puertas
09/11/2011
Me parece horroroso que ocurra pueda ocurrir esto y animo a la familia a que denuncie , no solo al hospital ,sino al gobierno catalán como causante inicial de esta grabe situación.Los gobernantes que nos traicionan cada día, existen muchos campos donde recortar sin tener que tocar los servicios mas necesarios.CiU es culpable de su primer homicidio¿cuantos MAS vamos a soportar?
indignado
09/11/2011
Increíble pero cierto. Cómo explican los señores Mas y compañía esta muerte, y todas las que vendrán?!?!
Feli Puig
09/11/2011
Això és el que passa quan es vol fer negoci amb la salut. VERGONYA DE GOVERN!!!
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1