Dissabte, 12 de novembre de 2011 | 12:43
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Catalunya decidirà sobre El Prat

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona estaran en el Consell Rector de l'aeroport
Catalunya decidirà sobre El Prat
11/11/2011 19:20
9elprat
El Consell de Ministres ha aprovat la creació de la societat que actuarà com a Consell rector de l'Aeroport de Barcelona-El Prat, en el qual està inclòs la Generalitat, per la qual cosa es completa, així, el desenvolupament del nou model de gestió aeroportuari quant a la concessió de la gestió de l'aeròdrom.
La societat, participada al 100 per 100 per Aena Aeroports, tindrà el caràcter de responsable del contracte de concessió de serveis aeroportuaris. Els correspondrà el seguiment del desenvolupament del contracte i exerciran aquelles funcions relatives al citat contracte de concessió, que li corresponguin a Aena Aeroports i aquesta els atribueixi.

En concret, el Consell d'Administració del Consell Rector de l'Aeroport de Barcelona-El Prat estarà integrat per nou membres escollits d'acord amb que dos vocals a iniciativa de la Generalitat de Catalunya; un vocal nomenat a iniciativa del municipi de Barcelona en aplicació de l'establert en la Llei de 13 de març de 2006, per la qual es regula el Règim Especial del municipi de Barcelona.

A més, un vocal a iniciativa de l'àrea metropolitana, un altre vocal entre persones de reconegut prestigi, després d'haver sentit les propostes efectuades a aquest efecte pels principals agents econòmics, socials, empresarials i industrials de Barcelona i Catalunya, i quatre vocals a proposta d'Aena Aeroports.

El Consell d'Administració triarà del seu si un president a proposta del Ministre de Foment, per la qual cosa s'exigirà el vot favorable de dos terços dels components del Consell.

L'acord aprovat indica que l'acord s'adoptarà amb el vot favorable de dos terços del nombre de membres del Consell i en alguns casos s'exigirà el vot qualificat de les tres quartes parts dels membres.

Això farà necessari el diàleg i el consens per prendre decisions i donarà una posició determinant als representants de les institucions catalanes, la qual cosa suposarà una major relació de l'aeroport amb les necessitats i aspiracions dels seus respectius entorns.

Funcions del Consell

El consell d'encarregarà d'autoritzar els préstecs participatius o altres mitjans de finançament a llarg termini de la societat concessionària, que es considerin necessaris per a la seva adequada explotació.

A més d'aprovar la liquidació del cànon a abonar per la societat concessionària, supervisar l'adequada conservació de la infraestructura per la societat concessionària, i supervisar la qualitat de l'activitat de la societat concessionària com a gestor aeroportuari.

A més, tindrà la funció de col·laborar amb la societat concessionària i, si escau, amb les Administracions Públiques competents en la definició de l'estratègia a desenvolupar en relació amb els aeroports concesionados, en particular, en l'àmbit comercial, prenent en consideració el seu context territorial i competitiu, d'autoritzar al concedente a acordar amb el concessionari les modificacions del contracte de concessió, així com les adaptacions del seu règim economicofinancer.

Així mateix, haurà d'autoritzar les resolucions que pugui dictar el concedent davant les reclamacions de reequilibri econòmic del contracte de concessió que puguin ser necessàries, supervisar el desenvolupament i compliment per la societat concessionària de les seves obligacions de conformitat amb les previsions del contracte de concessió, i rebre, tramitar i resoldre, quan escaigui, els escrits que dirigeixi la societat concessionària a Aena Aeroports i informar de les incidències que sorgeixin en el desenvolupament del contracte de concessió.

També haurà de supervisar el control econòmic financer de la concessió, autoritzar les decisions de segrest i la reversió de la concessió o la resolució de la concessió per qualsevol causa que pugui adoptar el concedente, i prèvia audiència del concessionari, la imposició pel concedente de les penalitats i multes coercitives segons l'establert en el contracte de concessió.

A més, haurà de recaptar les dades i informació que consideri necessaris de la societat concessionària, comprovar els seus llibres de comptes i acordar a inspecció d'instal·lacions i serveis.

Finalment, s'encarregarà del trasllat a l'Administració competent de les propostes de servituds aeronàutiques i acústiques que sigui necessari realitzar en el marc dels plans d'explotació de l'Aeroport previstos en el contracte de concessió, de participar en la proposta de definició de les línies estratègiques de l'Aeroport, en particular quant a la formulació del seu Pla Director, en els termes que puguin resultar del contracte de concessió, i d'emetre el semblar sobre les modificacions tarifàries que la societat concessionària pretengui aplicar i la seva adequació al contingut del contracte de concessió, d'acord amb l'establert en la normativa vigent.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1