Dissabte, 12 de novembre de 2011 | 12:50
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Gaudir del cinema amb un bon vi, la proposta del Penedès

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aquest diumenge finalitza el Most, el festival de cinema dedicat al món del vi i el cava
Gaudir del cinema amb un bon vi, la proposta del Penedès
11/11/2011 13:58
Copa de Vino blanco
La primera edició del Festival MOST va començar aquest dijous i finalitza demà diumenge a diferents espais del Penedès (Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d'Anoia, Subirats o Olèrdola i a cellers i caves de tota la comarca ) amb l’objectiu d’oferir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya.
El Most Festival està oferint al públic una programació rica i variada dividida en seccions oficials (Collita 2011 i Gran Reserva), Premis Honorífics, una mostra de curtmetratges, sessions per a públic infantil, jornades professionals i tot d’activitats paral•leles que envoltaran al festival.

El Most serà l'acte principal que s'organitzarà al Penedès en motiu del Dia Europeu de l’Enoturisme -13 de novembre- Most Penedès -Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava és un nou festival de cinema que vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i del cava i brindar pel bon cinema amb la projecció de pel•lícules inèdites de grans autors.

El festival neix amb la voluntat d’apropar al públic una programació cinematogràfica amb personalitat, de qualitat i popular; i també concentrar activitats al voltant del festival relacionades amb el cinema i la cultura del vi.

El Most Festival està organitzat pel Cine Club Vilafranca i el VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i neix amb l’objectiu d’acostar les cultures del vi i del cinema i d’omplir un forat en el món cultural, ja que actualment no hi ha cap festival de cinema a Catalunya especialitzat en l'audiovisual del vi i el cava; i difondre, així, les arts i les cultures de la vinya, el vi i el cava a través de la creació audiovisual.

El festival tindrà lloc a diferents espais del Penedès amb l’objectiu d’escampar el festival per tot el territori. Es faran projeccions a Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d'Anoia, Subirats o Olèrdola i a cellers i caves de tota la comarca. El Penedès vol i pot esdevenir una comarca de referència de l’enoturisme europeu; és una D.O. que s’esforça per ser identificada per un cava i uns vins de qualitat lligats a un territori i a un patrimoni cultural.

Entre els treballs que es projectaran trobem alguns títols com Las Catedrales del Vino d’Eterio Ortega, documental que retrata les arquitectures, els paisatges i les històries humanes que amaguen alguns dels millors cellers de La Rioja i Jerez, Global Warming and Wine (Coup de chaleur sur le vin), documental francès que aborda com l'amenaça del canvi climàtic pot afectar el món del vi o la producció holandesa Kissed by the Grape, un documental que ofereix tres visions globals del món del vi.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1