Dissabte, 12 de novembre de 2011 | 12:48
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La Fiscalia descarta de moment imputar a Urdangarín

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Investiguen el traspàs de 300.000 euros a un compte de Belize
La Fiscalia descarta de moment imputar a Urdangarín
10/11/2011 14:18
9Iñaki Urdangarín
EP.- La Fiscalia Anticorrupció descarta de moment imputar a Iñaki Urdangarín, a l'espera d'analitzar tota la documentació confiscada durant els últims dies en els registres duts a terme a Barcelona en societats vinculades a l'Institut Nóos, propietat del Duc de Palma i el seu soci Diego Torres.
Així ho han informat a Europa Press fonts de la Fiscalia Anticorrupció, que han detallat que després d'analitzar tota aquesta documentació, s'esperarà al resultat de les declaracions dels testimonis que es duran a terme durant els propers dies derivades de tota la documentació confiscada. Posteriorment, segons han assenyalat, la Fiscalia analitzarà si finalment s'imputa o no al marit de la Infanta Cristina.

Concretament, la Fiscalia Anticorrupció apunta al fet que tant el Duc de Palma, Iñaki Urdangarín, com qui fos el seu soci en l'Institut Nóos, Diego Torres, van crear un entramat societari quan tots dos estaven al capdavant d'aquesta entitat a fi d'apoderar-se dels fons públics i privats que rebia Nóos, per a això es fixaven preus "totalment desproporcionats" pels serveis que prestaven a l'Administració i simulant així mateix treballs "ficticis".

Així consta en l'acte, que va dictar el jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, per ordenar l'entrada i registre de diverses de les societats presumptament involucrades en els fets, després de diversos mesos d'investigacions entorn del suposat desviament de 2,3 milions d'euros que el Govern presidit per Jaume Matas va destinar en 2005 i 2006 a Nóos per a la celebració de dos fòrums sobre Turisme i Esport.

A més, durant la investigació s'ha descobert una sèrie de transferències per un import proper als 300.000 euros a un compte de Torres en el paradís fiscal de Belize, segons informa El Periódico.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1