Diumenge, 13 de novembre de 2011 | 13:04
Vostè es troba a: Inici > Política >

El pare de l'alcaldessa de Sant Cugat, director de l'Agència Catalana de Consum

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Alfons Conesa, nomenat quan ja havia deixat l'activitat empresarial
El pare de l'alcaldessa de Sant Cugat, director de l'Agència Catalana de Consum
11/11/2011 18:51
conesa
Des de fa poc menys d’un any, Sant Cugat és dels Conesa. El pare, home fort d’Unió Democràtica de Catalunya a la localitat i la filla, Mercè Conesa, flamant alcaldessa nomenada per l’actual conseller d’Obres Públiques, Lluís Recoder.
El poder d’aquesta important família, vinculada en un primer moment al sector tèxtil, es va accentuar amb el nomenament del pare, Alfons Conesa, com a director de l’Agència Catalana de Consum amb l’arribada de CiU al Govern de la Generalitat després dels set anys de governs de progrés.

Conesa –el pare, que també és President de la Comissió Econòmica d'Unió- va decidir dedicar-se al màrqueting aprofitant els contactes polítics per abandonar un sector que al Vallès estava en decadència, i ha fet carrera al món del consum. En 1987 funda l’empresa Licensing Consultants S.A., amb la que s’ha assentat al món del màrqueting fent campanyes per a diferents empreses, entre elles Panini.

En el moment de ser nomenat Director de Consum aquest empresari es trobava retirat de la primera línea, en el que no pocs interpreten com el desig, després d’una vida de partit, d’un retir daurat a càrrec de l’erari públic.

Altres nomenaments de familiars


No és l’única ‘família’ convergent que ha col•locat algun dels seus membres en llocs de responsabilitat després de la tornada al poder. Així, el germà de Felip Puig dirigeix el Servei Meteorològic de Catalunya; la filla de l’extresorer i imputat en el cas Palau, Daniel Osàcar, és la responsable de Publicitat Institucional; Assumpta Farran (esposa de Pere Macias) és directora general de Qualitat Ambiental, Meritxell Ruiz (esposa del diputat Josep Rull) és assessora en matèria de relacions amb entitats locals i Núria Burguera (dona d’Enric Ticó, president d’FGC) és directora de comunicació del Port de Barcelona.

Malgrat que sigui un càrrec honorífic, també destaca la tornada de la dona del President de la Generalitat a la presidència del Saló de la Infància. La dona de Jordi Pujol, Marta Ferrussola, ja havia presidit aquest saló, que ara recau en mans d’Helena Rakosnik. Durant els anys tripartits s’havia ‘despolititzat’ el càrrec amb el nomenament de l’actriu Judith Mascó.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1