Diumenge, 13 de novembre de 2011 | 13:08
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Segona mort polèmica a la sanitat catalana que acabarà als tribunals

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Una pacient amb aneurisma mor després de 72 hores esperant ser operada
Segona mort polèmica a la sanitat catalana que acabarà als tribunals
13/11/2011 11:33
vall hebron
Segon caso conegut en les últimes dates en què una família catalana es planteja acudir a la justícia pel tracte dispensat a familiars seus que van morir després de llargues esperes en hospitals catalans. El segon va ocórrer entre Girona i Barcelona i va durar més de 72 hores.
El País publica el cas, i assegura que la família ha presentat una querella als jutjats de Barcelona contra el gerent i el cap del servei de neurocirurgia de Vall d'Hebron per presumptes delictes contra els drets individuals dels ciutadans, per no garantir l'atenció sanitària de la pacient, i un altre de denegació d'assistència sanitària al que estan obligats aquests professionals.

La dona va ingressar el 7 de setembre a l'hospital de Blanes amb els símptomes típics d'una aneurisma (dilatació arterial del cervell). Davant la impossibilitat d'atendre-la en aquest centre, la van derivar al Josep Trueta, on va ingressar el mateix dia a les 10.17 hores. A causa de les retallades, en aquest centre es van deixar d'atendre aquestes urgències, que per protocol es deriven a Vall d'Hebron, on la dona va ingressar a les 17.29 hores.

En aquest centre, segons la querella per falta de quiròfans (a la tarda n'hi havia molts tancats), l'operació es va ajornar a l'endemà, però ja durant el dia 8 es torna a ajornar, segons l'informe del propi hospital que acompanya a la querella, per falta de mitjans.

Després d'aquest nou ajornament, la pacient pateix dos nous sagnats, i la seva malaltia s'agreuja. El dia 9 tampoc es realitza l'operació per falta de quiròfans i se la trasllada a l'Hospital Clínic, on finalment és operada a les 23.34 hores. Després de la mateixa va tornar a Vall d'Hebron, on va morir el dia 16.

Des de Salut s'assegura al citat diari que "en cap cas la mort es pot atribuir a una possible falta de personal o de recursos per atendre-la adequadament".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1