Salvador Cot | Actualitzat el 14/11/2011 a les 23:59h

Menys Espanya que mai

Després de la caiguda de Silvio Berlusconi, que s'afegeix a la cadena de Geórgios Papandreu i José Sócrates, queda clar que ni els mercats, ni les organitzacions finenceres internacionals, ni tampoc la Unió Europea no confien en les governs democràticament electes per solucionar -o, almenys intentar-ho- la crisi financera que castiga duríssimament el sud d'Europa. En la pràctica, el missatge del Nord a les ciutadanies meridionals és que no importa qui governi, perquè les receptes seran exactament les mateixes. Dit d'una altra manera, les eleccions i els partits locals no tenen marge de decisió. Els portuguesos ja ho han comprovat, els grecs estan fent-ho i els italians ja ni demanen eleccions anticipades.

De fet, Zapatero va evitar la caiguda avançant les eleccions. I Mariano Rajoy el succeirà amb la mateixa capacitat per decidir: zero. S'acosta el tsunami blau, és cert, però amb una autoritat equivalent, a escala, a la de l'alcalde de Moià. La caixa està buida i no serà Rajoy qui deixi de pagar les nòmines a mig Madrid per plantar-se patriòticament davant París i Berlín.

En definitiva, a Espanya li han passat el ribot per l'autonomia i a partir d'ara se li permetran poques ximpleries. I menys Espanya que mai significa, objectivament, una ocasió per al catalanisme.

COMENTARIS

+0
-2
Dissenteixo
Anònim, 15/11/2011 a les 14:03
Dissenteixo de la tesi: a menys Espanya, en les condicions actuals de precarietat econòmica i el que és pitjor, democràtica, a Europa, Catalunya ho té fotut. A Catalunya, en les condicions actuals, li convenen èxits a Espanya davant del món, encara que siguin pírric (per exemple en el pla esportiu,..., no crec que en siguin possibles d'altres). Espanya humiliada fa terror. Es terrorisme en estat pur. A fora fa anys que pinta poc i ara es un destorb per Europa. En situacions con aquesta la ràbia i la impotència dels espanyols es desfoga en les minories, i els catalans acostumem a ser la serva víctima propiciatòria. Només els queda el punt d’orgull foll de l’ofegament i si es possible l’aniquilació completa de Catalunya. Retallaran abans l’educació i la sanitat que en la guerra bruta soterrada i manifesta contra Catalunya. La Catalunya com colònia sotmesa per rebre els cops que els desfoga de la frustració els funciona perfecta. L’aniquilació de Catalunya, com la dels nazis als jueus, esdevé l’últim argument que els sosté com a nació quan el Titànic que es pensaven que eren ja fa dècades que jeu rovellat a 4000 m sota el nivell del mar. El problema, com he dit, és la carència democràtica que s’estén per Europa i que pot tornar a girar els ull davant d’un altre holocaust.
+4
-0
Independència i Estat Català !!
Anònim12, 15/11/2011 a les 13:28
I n d e p e n d è n c i a !!

la nostra terra i la nostra nació és C a t a l u n y a

la llengua catalana té més de mil anys d'història i és la nostra

tenim el dret a viure com a catalans i en català, amb tota llibertat

ningú no té dret a imposar-nos unes lleis dictades des d'españa

no ! als insults, a l'odi, al menyspreu i a les mentides

no ! al robatori de 22.000 milions d'euros cada any

no ! als partits polítics que permeten aquest robatori i l'opressió

no ! als botiflers que actuen contra catalunya

a españa, els fa nosa catalunya, excepte per a robar-la

españa ens és: agressiva, operessora i intolerant

no ! a aquesta españa pseudo-democràtica que no ens respecta

españa malda per fer-nos desaparèixer com a nació mil.lenària

la paciència dels catalans amb españa ja s'està acabant

els catalans només hem de respectar a qui ens respecti a nosaltres

recuperarem el què ens van prendre fa 300 anys

tots els catalans a favor de qui defensi prou bé catalunya !!

V i s c a C a t a l u n y a l l i u r e i l ' E s t a t C a t a l à !!

I n d e p e n d è n c i a i E s t a t C a t a l à !!
+7
-1
...
Anònim, 15/11/2011 a les 11:48
El vaixell s'enfonsa. I fins i tot les rates saben saltar-ne a temps. Som els catalans més estúpids que les rates? Aviat ho sabrem.
+2
-1
BEN MIRAT
Anònim, 15/11/2011 a les 11:46
Jo aceptaria de bon grat el que VOTEN, però la VERITAT que mès del 80% VOTEN a la VOZ DE SU AMO com poden VOTAR en contra d´aquesta terra els que NO SON TIRANS INVASORS i BOTIFLERS vos, vos segurament NO ERES NI TIRA INVASOR sino que eres un INMIGRANT, i vos TAMPOC sou BOTIFLER i no sent BOTIFLER perquè VOTARAS CONTRA AQUESTA TERA? perque t´ho manarà la voz de tu AMO CiU? P.s.o.E.? e. r. c.? el P.P: (FRANQUISTA!!!?) etc. SI POTS RECAPACITA!!!
+8
-2
Oportunitat
Montserrat, 15/11/2011 a les 11:44
La història demostra que les colonies sempre s'han independentitzat quan l'imperi està més feble.
Ara és la nostra. Catalans no hem de deixar perdre aquesta oportunitat...sinó ja no en tindrem cap' altre.
+3
-2
TORNA LA CENSURA?
Anònim, 15/11/2011 a les 11:35
DIFICIL, MOLT DIFICIL evitar la CENSURA, fan filigranes però ho logren....JO ho lograré esquivarla? Als TRENCAMOTLLES.- Aixís VOS sou dels que preferiu un CARREC a MADRID que la LLIBERTAT=INDEPENDENCIA de la terra CATALANA, eres RESPONSABLE D´AQUESTA MERDA que molts treballadors busquen a les escombreries....que TU i el TEU VOT ha sigut i serà a favor dels GADAFIS que t´aprofite MIRARTE AL MIRALL!!!!! ----tot el contrari de MI perque JO VOTARE ORGULLOSAMENT A FAVOR DE LA INDEPENDENCIA i LLIBERTAT....A BAIX L´ESCLAVITUT dels que com VOS ens volen que PATIM 4 ANYS MES!!!!
+10
-2
ex de CiU
Anònim, 15/11/2011 a les 11:22
tantes ganes d'independència contingudes acabarà explotant en algun moment. Al tanto amb això! Venen temps conflictius, i CiU hi té un paper fonamental, perquè el tsunami la pot acabar esclafant.
+3
-3
Goldman Sachs i cia
Anònim, 15/11/2011 a les 10:30
La diferència entre la caixa buida de Moià i la de Espanya i Europa, és que aquella té possibilitats de remuntar perquè així ho treballen el poble i el seu alcalde, amb consens.
Les altres dues estan sotmeses a l'espoli del gran capital i així que s'omplin una mica, les aniran buidant, perquè el desig del gran capital és insaciable.
Avui encara els podem aturar, demà serà tard. Ho estan lligant i ho pagaran els vostres fills i els que han de venir al darrera.
+8
-3
La caiguda del imperi
Italià, 15/11/2011 a les 09:58
L'imperi espanyol no trigarà en caura, caurà la casa reial per escàndols inimaginables pel poble,les institucions estàn podrides i van contra el poble. Catalunya ha d'estar preparada per les situacions que s'acosten.
+11
-3
Espanya ?. No gracies , es masa car
Moragues, 15/11/2011 a les 09:33
El cost de ser espanyols (de segona, no ho oblidem) es pot resumir en aquesta petita obra d'art de l'humor econòmic, ben bé podria haver
succeït aquesta possible conversa entre un client d’una entitat financera i un representant de la mateixa tot definint l’anomenada “HIPOTECA ESPANYA”.

Vegem la possible conversa:
Client bancari: Salutacions, bon dia senyor. Miri, venia perquè he vist que m'han carregat al meu compte, erròniament, 200 €.
Banquer: Ah, no! No és cap error. És la seva “hipoteca Espanya”.
Client bancari: Però quina hipoteca? Jo no n’he demanada cap d’hipoteca!!!
Banquer: No, no cal demanar-la. Us l’assignem automàticament pel sol fet de ser titular de la llibreta Catalunya.
Client bancari: Automàticament? Però, i quins avantatges hi tinc, doncs?
Banquer : Ui, molts! Pensi que és el que se'n diu una llibreta solidària. Amb els seus diners es podran, per exemple, regalar ordinadors portàtils als titulars de la targeta "Extremadura" o bé peatges d'autopista als propietaris d'un compte "Castilla"
Client bancari : Però... si els meus fills no en tenen d'ordinadors!!! I he de pagar les autopistes cada cop que viatjo!!! I per a mi què hi haurà?
Banquer : Per a mi, pera mi... Au, home, no sigui tan egoista! Que a vostè no li ve d'aquests 200 € al mes!
Client bancari: Que no em ve de... però... i doncs?... així ho estem pagant tota la família? La meva dona? El meus dos fills?
Banquer : Sí, sí, és clar. Tots i cadascun dels titulars.
Client bancari : Però això són més de 800 € cada mes!!! És una vergonya!!!
Banquer : Miri, amb franquesa, entre vostè i jo... sí, és un escàndol! Però bé, com que té un contracte de permanència de 'per vida' no hi ha res a fer. Les condicions són així!
Client bancar i: Doncs miri, sap què li dic? Que a la que pugui canviaré de banc!!! O bé tindré que marxar a un altre estat....? Au, que tingui bon dia senyor...!
Banquer : Vos viu a Catalunya, no? Doncs té vostè una solució molt bona: es trasllada a viure a Sevilla, s’apunta al PER .. es passa el dia badant....., prenent un "fino" amb tapes ... “y a vivir que son cuatro días... "Hey Macarena...", els seus fills tindran ordinadors gratuïts i podrà circular sense pagar peatges..... etc. etc.

Podria haver succeït oi?
Però vegem sense gens de ficció què és el passa en realitat:
La hipoteca “España”, és ni més ni menys que l’aplicació del dèficit fiscal de Catalunya: 17.000
milions de euros (pel cap baix), dividit per 7 milions de catalans/-nes (inclosos nadons/-nes).
Si ho voleu comprovar, facin vostès mateixos/xes la divisió.
+4
-8
Toni Borregui (08:17)
Anònim, 15/11/2011 a les 09:27
És divertit fer conya amb els noms.
+2
-11
ja veurem...
Anònim, 15/11/2011 a les 08:23
el dia 20-N veurem, amb dades a la ma, si hi ha "menys Espanya", Sr. Cot...
Altra cosa és allò que a vostè li agradaria, crec que confon la realitat amb els seus desitjos.
anims
+11
-4
Prou de catalanisme
Toni Arregui, 15/11/2011 a les 08:17
A partir d'ara, Catalunya. El nom fa la cosa i la cosa fa el nom. Jo no sóc catalanista, jo sóc català, i com a tal procuro fer entendre als meus compatriotes que hem de sortir d'Escanya...
+8
-4
L'ensorrada progressiva de l'imperi mou els cacauets dels peperus espanyolistes
Anònim, 15/11/2011 a les 07:44
Quina gran veritat i ja es veu on els hi cou als espanyolistes peperus. El poder de decisió del governs espanyols en matèria econòmica, i en molts camps més té menys pes i volada que el que pugui decidir l'ajuntament de Moià com bé diu el Sr Cot.
Que es fotin els espanyolistes.
+7
-28
Tu lees al revés que Europa
Anònim, 15/11/2011 a les 05:00
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-2
Governants vs. titelles
Anònima, 15/11/2011 a les 02:15
Que facil és governar en temps de vaques grasses. Estem veient i a partir del 21-N veurem quina classe de governants, titelles, paràsits i maniquís ens manipulen.
+14
-2
Els deutes el 21-N hi continuaran sent
Roser F, 15/11/2011 a les 01:17
Tens raó, si els mercats han fet pujar la prima de risc espanyola per sobre dels 400 punts vol dir que no hi ha confiança en els governs ni els governants.

I jo no em crec que la borsa es calmarà el 21-N com van dient els del PP, el Fernández Díaz, l'alcalde de Madrid i la Sánchez-Camacho, perque els mercats ja deuen saber de fa mesos que ha Espanya guanyarà per davallada un govern de dretes.

No importa qui governi, els deutes hi continuaran sent.
+17
-3
Mas t'estem vigilant
Anònim, 15/11/2011 a les 00:36
El concert sera rebutjat tan aviat com es presenti. Llavors es el moment de plantar el referendum. El problema sera CiU que ens voldra vendre la n-essima racio d'engrunes com si fos caviar afganes. Per, al final, fer numeros i descobrir que el pacte fiscal, tal com ja va passar amb "el millor finansament de la historia" no redueix el deficit ni un centim.
+26
-5
ARTUR MAS, DONA UN PAS ENDAVANT, JA !!!
FI DE L'IMPERIO ESPANYOL. ESTAT CATALA ARA MATEIX !!!, 15/11/2011 a les 00:27
EL QUE JO DIC, S'HA D'APRETAR ELS CARGOLS A ESPANYA DE FORMA DEFINITIVA, O ACCEPTEN L'ESTAT CATALA DINS DE LA CORONA ESPANYOLA O PROCLAMEM UNA REPUBLICA, ELLS DECIDEIXEN PERQUE LA PASTA, EL TURISME I LA LLENGUA CATALANA SÓN INTOCABLES. NO SEREM MAI MES ELS CATALANS ELS QUE PAGUEM A ESPANYA LES SEVES RUINOSES COLONIES I EL SEU TARANNA ESPERPENTIC DURANT 500 ANYS D'EXPOLI, GENOCIDI, ASSASSINAT, ANORREACIO DE LES LLIBERTATS DE MILIONS DE PERSONES I EL FURT ABSOLUT I BRUTAL D'ESPANYA A LES AMEIRUQES I A LA COSTA CATALANOMEDITERRANIA, VALENCIANA I MALLORQUINA. SENYORS ESPANYOLS, AIXO JA NO DURARA GAIRE... I EL SENYOR DURAN A QUI MOLTS ABANS RESPECTAVEM ARA EN COMENCEM A ESTAR BEN TIPS, PER TANT NO HI HA ALTRE SOLUCIO QUE APRETAR L'ACCELERADOR I PRODUIR UN CRASH TOTAL , UN XOC DE TRENS DEFINITIU AMB ESPANYA QUE L'ATURI DE LA SEVA ARROGANCIA CENTENARIA I LA DESCABALGUI DEL FUTUR CATALA. CASTELLA NO ES CATALUNYA I UNA ESPANYA CATALANA NO ES POSSIBLE A NO SER QUE LA INVADIM ! COM QUE A LA MESSETA HI FA FRED, NO HI HA FEINA I ESTA MASSA LLUNY D'EUROPA, CATALUNYA TE BONA PEÇA AL TELER. ESPANYA JA NO SERA EL PRINCIPAL MERCAT I ELS CATALANS PODEM COMENÇAR A PENSAR EN RECATALANITZAR TOT ALLO QUE ENS CASTELLANITZAT , FINS I TOT ELS COGNOMS, ELS CARRERS, LES VIDES, LES FAMILIES, ETC.... EL QUE S'HA D'APRENDRE BE ÉS CATALA I ANGLÈS, LA RESTA ÉS NOMÉS UNA ANÈCDOTA. CATALANS POSEM-NOS DEMPEUS I TOTS JUNTS, PARTITS NOMES CATALANS , NI PP, NI PSOE NI ELS FEIXISTES NOSTALGICS, APARQUEM LES DIFERENCIES ECONOMIQUES I FEM EL FAVOR DE FORMAR UN TINK-TANK CATALA QUE AVANCI AMB DETERMINACIO I AMB EL PES TOTAL DEL PODER CATALA QUE ES MOLT PROFUND I MOLT GRAN ... CAP CATALA POT PERMETRE'S FORMAR PART D'UNA CASTELLA PERDUDA EN LES SEVES MISERIES NOSTALGIQUES PODRIDES PEL TEMPS. L'IMPERI ESPANYOL S'HA ACABAT !!!
+5
-26
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Anònim, 15/11/2011 a les 00:12
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: