Dijous, 17 de novembre de 2011 | 13:24
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Jo votaré ICV-EUiA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pere Nieto Diaz
Jo votaré ICV-EUiA
Pere Nieto
13/11/2011 23:26
Afrontem ja la darrera setmana de campanya d’unes eleccions generals que no serviran, sembla ser, per escollir president (tothom dóna per segur que serà Rajoy). La darrera setmana sentirem moltes apel•lacions al vot útil per evitar el que molta gent qualificarà com una desgràcia nacional, la victòria contundent del PP. Però no ens equivoquem, la desgràcia és la situació actual, i la victòria de la dreta més reaccionària pot ser un pas més, però no un canvi radical. Per desgràcia ja fa massa temps que els mercats decideixen, que la gent pateix de forma cruel la crisi econòmica, que no es respecten els drets nacionals de Catalunya, que la gent no pot fer front al pagament de les hipoteques ... Cal un canvi important a la nostra societat, cal un gir important, cal construir una nova economia, Però algú creu que aquest canvi estarà més proper segons els resultats que obtinguin PP, CIU o PSOE? Jo crec que no.

La situació actual requereix de moltes energies que convergeixin en la necessitat de transformar la nostra societat. Cal la força dels sindicats, dels moviments socials, del moviment del 15M, dels històrics lluitadors de casa nostra, de mitjans de comunicació lliures ... i també de les energies que puguin aportar les esquerres alternatives. I en aquest sentit el vot el proper 20 de novembre també serà important. Per reivindicar un gir radical a la nostra societat hi ha diferents possibilitats d’expressar-ho, però sens dubte, per a mi, la més clara és el vot a forces que es comprometen a treballar en aquesta línia i a casa nostra aquesta veu està clara amb el vot a ICV-EUiA. Un bon resultat per a la nostra coalició no és tan sols una expressió clara de crítica com expressa el nostre lema “...I a sobre hem de callar?”, sinó que també un bon resultat per a la nostra coalició i per altres forces d’esquerra alternativa arreu de l’Estat és un compromís de treball amb proximitat a la societat i amb claredat de plantejaments. I en aquest sentit jo confio en Joan Coscubiela i la resta de la candidatura.

El 20 de novembre no s’acaba res, ni tan sols comença res. El 20 de novembre fem un pas més, molt important això sí, per expressar la nostra voluntat no tan sols d’expressar la nostra crítica sinó també d’expressar la voluntat de construir nous camins. I aquesta nova etapa no es construeix des de la por, des de la moderació o des del vot per evitar una desfeta. El vot ha de ser una aposta de futur, una aposta de claredat. Les dretes parlaran clar i nosaltres haurem de parlar, per tant el 20 de novembre jo no callaré. Diumenge jo votaré ICV-EUiA.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1