Divendres, 18 de novembre de 2011 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Maneres d'explicar una vaga

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
XAVIER PRERA
Maneres d'explicar una vaga
Xavier Prera
15/11/2011 18:55
“En el passat alguna vegada va poder servir fer soroll i cridòria per aconseguir coses, però ara només servirà realitzar ajustos i fer els deures que vénen marcats des d'Europa, i sobre els quals Catalunya no pot decidir, sinó solament acatar”. Són paraules del President Mas fa només una setmana. Tristes paraules del màxim representant d’un Govern que amb l’excusa de l’austeritat es creu amb el dret no ja de silenciar els sindicats, sinó de desacreditar el seu missatge siga quin siga el context de la protesta.

Això també ha passat amb la vaga de Metges de Catalunya. Es podrà discutir si en les seves demandes hi ha més o menys corporativisme, però limitar-ho a una simple demanda salarial i obviar totes les retallades és no només demagògia sinó una falsedat flagrant, que només es pot entendre des del punt de vista d’algú que menysprea la tasca sindical. Serveixi com a exemple que la resta de sindicats, als que Homs acudeix per justificar la seva tesi, difereixen molt amb els metges en la idoneïtat de la vaga, però menys amb la diagnosi del moment sanitari actual.

Em preocupa no només l’afectació sanitària de les retallades, sinó també la manera de comunicar del Govern. El conseller del ram, Boi Ruiz, absent durant la vaga, i el portaveu parlant de “fracàs” i “error” que no servirà per a res. Potser sigui molt televisiu això d’explicar processos tant complexos en vint o trenta segons, però no és seriós, i és una manera de condicionar la visió que en tenen els ciutadans.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1