Salvador Cot | Actualitzat el 19/11/2011 a les 23:59h

Els alemanys contra els nacionals

Es miri com es miri, el que segur que no és Mariano Rajoy és un tecnòcrata d'aquests que tant agraden a Berlín. I, a més, el seu partit està carregat de nacionalisme, molt més que els socialistes portuguesos i grecs o la coalició de Berlusconi. El PP és l'avantguarda d'un moviment que exhibeix un espanyolisme primari, que ultrapassa la xenofòbia en alguns casos, sobretot quan es tracta dels catalans, però no únicament.

Tot això ve al cas perquè, passat el tràmit d'avui, Mariano Rajoy i el PP hauran d'assumir que Espanya té una sobirania molt limitada i que no podran prendre decisions sense consultar-les prèviament amb les institucions europees, que vol dir França i Alemanya. S'han acabat l'AVE i els aeroports de províncies, ja no hi haurà més exponosequè a no sé on i queda prohibit tornar a envair Perejil. Un drama.

El cas és que avui, 20-N, anirà a votar un exèrcit nacional que, a més -i com sempre-, voldrà passar l'Ebre. La diferència és que aquesta vegada no tenen l'ajuda dels alemanys i que, de fet, cada cop estan més lluny dels seus últims objectius.

COMENTARIS

+11
-1
El castellà Rajoy treballa al servei de la nació castellana.
A. Nònim, 20/11/2011 a les 12:21
El PP és un partit polític castellà que treballa al servei de Castella.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+1
-9
majoria suficient....i de sobres
un, 20/11/2011 a les 11:45
Doncs, a partir d'avui, a tragar majoria absoluta del PP, d'aquests que us agraden tant, Cot. A tota Espanya, inclosa Catalunya. I si és veritat que cada vegada manen mana menys el govern central, perque manen des del centre d'Europa, també ho és que encara pinten menys els governs perifèrics, com el de la Generalitat. Així que no entenc aquesta dèria per arribar-hi, a no ser que no sigui per quedar-se amb els nostre calers, que cada vegada n'entren menys, i viure com uns reis amb ells, com el famós Duran i lleida, per exemple.
Ah, i d'aqui unes hores, el PP la segona força més votada a Catalunya. La gent està cada vegada més farta d'esquerrosos.
Ara, els hi toca robar als de la'ltre bàndol.
+4
-7
wait and ...
Berta, 20/11/2011 a les 11:10
Espera Cot a saber quants censats a Catalunya abandonen el vot al PSC...i es passen al PP. Llavors ja em diràs si han creuat l'Ebre o han estat des de sempre aquí.
+3
-13
sr.cot
Anònim, 20/11/2011 a les 11:04
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+11
-5
Apaña
Anònim, 20/11/2011 a les 10:49
Als apañols tant els hi val expoliar als catalans que pidolar als alemanys. La seva cultura es "como aqui no se vive en ninguna parte". Treballant el minim, of course
+2
-5
Això sr.Cot
Anònim, 20/11/2011 a les 10:40
ho tenim mal entés.Que Rajoy farà les coses com li digui Alemanya,no és del tot exacte.Debem per la nostra irresponsabilitat vora de 1/4 de billió de euros i el sr. Rajoy com a president del Govern farà el que li diguin els acreedors,i si li diuen que ha de ballar amb el cap abaix ho haurà de fer.Nosaltres aquí hem de votar pel nostre abast,el nostre territori.Per això seria tan important tenir entre altres coses districtes electorals.El món sencer no el podem arreglar
+3
-22
Compte enrera Cot
Lluis B., 20/11/2011 a les 09:43
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+16
-6
Duraran menys de 6 mesos
Anònim, 20/11/2011 a les 07:25
No crec que el Rajoy duri més de 6 mesos, els alemanys se'l carregaran i posaran un equip de tecnòcrates directament a les seves ordres. És més còmode i segur que aguantar un capsigrany que s'omple la boca parlant d'Espanya i dels espanyols.
+5
-27
20N marea nacional
Anònim, 20/11/2011 a les 05:08
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-6
Pitjor pot ser millor?...potser si
Serenor, 20/11/2011 a les 04:44
Estic molt d'acord amb el que diu el primer post.

Tot els gestos que no podrán fer portes enfora, els farán portes endins com a sedant pels seus seguidors més enfervorits (el discurs d'Aguirre n'és tot un senyal).

Ara bé, a l'independentisme un PP descontrolat en certa manera ja li va bé, perque alimenta els nostres arguments, fa avancar passos als catalàns moderats, i a més fa tuf de franquisme cosa que mou l'esquerra i pot tombar el PSC cap on toca. A més "plan hidrologico", més revolta a Tarragona. A menys televisió en català, més hostilitat dels mitjàns en català i més malestar dels catalans. A més intromissió als col·legis, més fractura social entre les dues identitats de la "Catalunya contemporània"...

En aquest cas pitjor pot ser millor. I sense parlar d'Euskadi.
+16
-6
Papereta incòmode.
HRC, 20/11/2011 a les 01:03
Crec que ser el president del govern en la situació que estem vivint,no li resultarà gens fàcil al Rajoy. Veurem com se´n surt.
Molt d´acord amb el seu article, sr. Cot; el trobo força encertst, especialment el joc de paraules final.
+36
-6
portes endins
Anònim, 20/11/2011 a les 00:37
Be jo penso que la sobriania que no podran demostrar portes enfora voldran demostrar-la portes en dins, aixi es que preparem-nos amb el catala, tv3, pacte fiscal, embaixades i tot el que ens faci diferents de la rioja. Duran quedara totalment descolocat pel seu pasteleig amb el PP, ja que crec que sera una legislatura de plantar cara.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: