Actualitzat el 11/11/2011 a les 00:01h

Club de lectura Cantoni

Els humans caiem sovint en hàbits nefastos per a la salut mental i física que van des del tabac o les drogues en el terreny físic fins a l'addicció als jocs o a Internet, en el mental. Caure en els bons hàbits com l'esport sistemàtic o la lectura, en canvi, ens costa més.

El 2012 comença a Cantonigròs el Club de lectura Cantoni, organitzat per l'Associació de Veïns i amb la indispensable ajuda i col•laboració del Bibliobús Guilleries i de la -preciosa- biblioteca del restaurant Ca l'Ignasi, que acollirà les sessions del club. En farem una al mes, i cada mes ens endurem “deures” a casa: Un llibre de préstec del Bibliobús d'un programa que durarà tota la temporada -de l'octubre al juny- i que intentarem que sigui del gust de tothom, incloent-hi novetats, clàssics, rescat de novel•les d'aquelles que valen tant la pena... també intentarem convidar algun autor perquè ens vingui a comentar el seu llibre.

Al Club de lectura Cantoni us hi podeu apuntar tots el que vulgueu. És el primer club de lectura que hi ha al Cabrerès, i és una activitat gratuïta que, evidentment, pretén fomentar la lectura i, sobretot, estimular els que llegeixen, que sovint es queden amb les ganes de comentar que entranyable és aquest personatge, que desgraciat que és l'altre i que poca-vergonya que és el de més enllà. La veritat és que és un plaer poder comentar un llibre amb altres persones que també l'han llegit -i segur que els lectors empedreïts saben perfectament de  què parlo.

Entre els habitants de Cantoni i entre la gent dels pobles del Cabrerès i el Collsacabra, en general, hi ha gent que llegeix molt. L'aïllament geogràfic és un excel•lent brou de cultiu d'aquest hàbit que, com deia al començament, és del tot saludable. Els que hi estem enganxats sabem que llegir un bon llibre en un racó tranquil o davant d'una llar de foc és emprendre un viatge amb la imaginació que ens porta allà on no ens saben portar ni la tele ni Internet, un lloc màgic per als privilegiats que es deixen absorbir per les lletres... i després d'un viatge de somni, el llibre, la lectura, ens tornar a deixar sans i estalvis al  nostre racó, davant del foc, com si no hagués passat res. I només nosaltres sabem que realment ha passat de tot i que amb el llibre que acabem de llegir ens hem endut un tros de món a casa.

Si us hi voleu apuntar, teniu temps durant tot aquest mes per fer-ho. Posem-hi una adreça: avvcantoni@gmail.com I, sobretot, posem-hi uns quants somnis i molta imaginació. La resta ja vindrà amb les lletres.

Navega per les etiquetes

literaturalectura

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.

A Twitter: @blancabusquets
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: