Dilluns, 21 de novembre de 2011 | 17:26
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Herois

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
Herois
Compulsió crònica
Anna Maria Villalonga
16/11/2011 21:04
Qui xerra sempre a tot drap
qui tot vol verho e res sap
cau en terra es trenca’l cap
o l fan Ministre.

Los Cent Conseyls del Conçeyl de Cent
(Pompeu Gener)


La campanya electoral que estem vivint m’ha fet sentir més vergonya que mai. I mireu que, darrerament, totes les campanyes electorals me’n fan, de vergonya. Però aquest cop la cosa passa de mida. Mentre el país literalment es dessagna, mentre Europa es dessagna, mentre el món occidental es dessagna (i l’oriental també), els nostres polítics, gairebé com si res no passés, continuen pronunciant discursos vacus, intercanviant mentides i barallant-se entre ells.

No tinc cap intenció de fer una llista de tot allò que els hi podem criticar, perquè ja hauríem de començar, evidentment, per qüestionar la campanya mateixa. Seria absolutament il•lús pretendre que invertissin els diners que els costa en quelcom més profitós, ara que tanta falta fa. Per tant, m’abstindré d’escriure allò que és obvi i que tothom que té seny comprèn perfectament.

Tanmateix, la terrible situació actual m’ha fet reafirmar-me en una percepció que em sembla inapel•lable. No és gens original, però sí molt vàlida. Em refereixo a la sensació d’estar envoltada, a tort i a dret, d’una gernació d’herois anònims que es mereixen un monument.

Herois són els metges retallats, els mestres desprestigiats, els obrers temporals, els petits empresaris colgats d’impostos, les mestresses de casa que han de saber economia d’alt nivell, els funcionaris congelats, els pensionistes aterrits, els malalts, els discapacitats, els estudiants sense perspectives. Herois els indigents i els desnonats, que arriba l’hivern i es troben sense sostre. Heroi l’immigrant que no té res. Que per no tenir, no té ni pàtria. Heroi el jove, al qual li han arrabassat sense esperança el futur que un dia li van prometre.

Fer vida normal en aquests temps és una heroïcitat. Ens posen molt difícil mantenir les ganes de treballar, d’estudiar, de tenir fills, de millorar, d’aprendre coses noves. Resulta quasi impossible no llençar la tovallola i preservar intacta la motivació envers el futur a desgrat d’incerteses i de prediccions apocalíptiques, de telenotícies catastrofistes, de polèmiques inacabables d’uns saberuts tertulians que, en època de crisi, semblen sortir de sota les pedres.

Però nosaltres som animosos, senyors. I no esperem res d’uns polítics que representen el pitjor producte de la nostra societat. A pesar de tots vostès, senyors, nosaltres continuarem lluitant cada dia. Però no ho entenguin malament. No els donem un xec en blanc. El que passa que els hem perdut la confiança. Ja no els tenim respecte.

Perquè som herois, senyors, i els herois estem per damunt de tot.
Teresa
18/11/2011
Completament d'acord, Anna! Per això diumenge no votaré a cap dels grans partits. A més a més hauríem de treure tots el diner dels bancs. Entre uns i altres estem ben fastiguejats!!
Gemma C. O.
17/11/2011
És un moment en que tot sembla estar a la corda fluixa, i el més fotut és que no veig cap mena de sol.lució. El politics no en donen cap confiança, tots diuen i fan el mateig, que per mi és res. Tenen moltes ànsies de poder i molt poques ganes de treballar. És la sensació que tinc.
Marta Valls Tomàs
17/11/2011
Molt bo l'escrit, Anna Maria!... Però diumenge quan els adormits es despertin ja serà tard... -Ens esperen quatre anys, si tot va malament, d'angoixa i de patiment... perque ens faran tant de mal com puguin. Per tant, haurem de lluitat amb molta més força encara, i amb tota la unió possible... Gràcies!! un peto.
tura
17/11/2011
Jo estic molt decebuda amb tot i també indignada per tans politics corruptes que només volen poder, cotxes oficials i sous desmesurats, mentres hi ha gent que no tenen casa, ni un treball digne ni res de res...i nosaltres ben poc hi podem fer....pateixo pels meus nets, per la vida que els espera si no hi ha un canvi brutal....no sé si votaré...es que no sé a qui tinc de votar...tots son iguals. Molt bon article Anna.
Yves
17/11/2011
Doncs sí, la classe política fa pena! Tant que havíem criticat -alguns com jo- antics polítics de dretes i d'esquerres, ara els remiro i... collons! Quina diferència! Avui en dia ja no hi ha vocació, qui vol ser polític ho és per guanyar diners i punt. La distància entre poble i polítics és massa gran. I mentrestant? Carn pel poble! Belen Esteban, Duquesa de Alba, etc. etc. i tothom a aplaudir a gent que no sap escriure el seu nom... Certament... no tenim futur. D'altra banda, dir que jo mai voto a les eleccions d'Espanya. A mi no m'agrada que els espanyols decideixin el futur de Catalunya, per tant no crec ètic votar i decidir sobre un país q no és el meu- com fan ells-. Bon article!
mer trias
17/11/2011
Jo no soc tan optimeiste.. potser perque l'edat em fa veure com erem avans el joven i com es ara.. I segurament tenen raò d'estar i ser com son perque no veuen un futur d'avant d'ells que els i dongui seguretat.. Si han d'agafar exemple dels grans ens veuen a tots preocupats, desanimats i angoixats.. que podem possar per exemple la nostra por? els discursos mal embastats de tots els que es van maquillant per sortir a la TV a donar un xarrameca que no tè cap sentit, i ademès notès la falsetat al que es diuen continuament. Herois, un bon article Anna, però trist i sense sol.lucions.. O al meinys es la sensaciò que tinc!!!
Carme Luis Tatjé
17/11/2011
Completament d'acord Anna, realment, tot és tan penós,no hi ha res positiu,ens sentim enganyats i desemparats. Admiro el, teu optimisme.jo també intento lluitar, cada dia, per una societat i un món millor per tots, humans i animals, pero penso que la gent està adormida, ens falta, aquell somni revolucionari de la meva juventut. El joven, la mitat són independentistes, i els altres estan apalancats. Ens falta un front comú d'esquerres, i aixecar aquest país, peró els nostres polítics ancara no ho han captat. Potser diumenge a la nit, és despertaràn els adormits, i no els hi agradin, las últimas notícies. Moltes Gràcies Anna
Emili Gil
17/11/2011
Cornuts i pagar el beure. Per sort, alguns ja fa molt de temps que no som d'eixe món, i això que s'encaparren en convencèr-nos de tot el contrari. Visca els Països Catalans lliures !!*!!
Mercè Sanchis
17/11/2011
Bon dia... Estic pensant en que ens treuran la feina i ens foteran al carrer i allí treballarem i seguirem fent feina. Ens marginaran i ens farem forts en la marginació. Ens treuran les paraules i agafarem els diccionaris. Ens treuran el diner i acabarem compartint. Serem lliures pensant. Potser si que tens raò...som uns herois.
Maria Carme Poblet
17/11/2011
Molt bon escrit, Anna Maria. Trist i condundent, però ple d'esperança també. Al fi i al cap som això: herois, i sabem el preu que costa, alguns més que uns altres, i tirarem endavant, perquè els herois, malgrat algun cop defallim, mai tirem la tovallola. En aquest món nostre sembla que han de canviar moltes coses. Les canviarem si fem pinya. Segur!
Elena Serra
16/11/2011
Visca el herois de la vida qüotidiana i anònims
Judit B
16/11/2011
Molt ben dit, Anna!
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1