Dimarts, 22 de novembre de 2011 | 12:39
Vostè es troba a: Inici > Política >

El primer a donar el pas: Ros presentarà la seva candidatura el dia 29

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El PSC ja pensa en el Congrés
El primer a donar el pas: Ros presentarà la seva candidatura el dia 29
21/11/2011 11:29
9angel-ros-guanya-lleida
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, no ha trigat a fer un pas endavant després dels mals resultats del PSC a les eleccions. Ha assegurat que ja està tancant agendes per recórrer les federacions socialistes buscant suports a la seva candidatura.
Així mateix, ha anunciat que detallarà el seu programa per al futur del PSC en un acte en la Universitat de Barcelona (UB) el proper 29 de novembre a les 19 hores.

Ros ha afirmat en una entrevista que li agradaria que el PSC hagués tocat fons després de perdre per primera vegada les eleccions generals, però afegeix que això no té per què haver passat.

"En funció de quin sigui el nostre anàlisi i la nostra sortida del congrés podríem seguir baixant. La clau és que fem un congrés que ens permeti remuntar des d'aquí", ha assenyalat en declaracions a Europa Press.

Entre les causes del desastre electoral, en primer lloc situa la crisi econòmica que s'ha endut 16 governs per davant, encara que ha assenyalat que n'hi ha dos més: "Hem deixat de ser referència del catalanisme polític i referència d'esquerres en bona mesura".

"Com expliquem que CiU hagi guanyat a Catalunya?", es pregunta l'alcalde, per a qui el PSC fins ara havia estat referent dels catalans enfront de l'avanç del PP i l'amenaça que des del seu punt de vista representa històricament per a Catalunya.

"L'ascens de l'esquerra, d'ICV bàsicament, i de l'abstenció fa que siguem el primer referent, però hem perdut referent d'esquerres a Catalunya", ha afegit Ros, per qui l'avanç del PP cal entendre'l en clau de crisi econòmica i el de CiU en clau de referent del catalanisme.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1