Dimarts, 22 de novembre de 2011 | 12:41
Vostè es troba a: Inici > Política >

Navarro, Ros i Elena es postulen per liderar el PSC davant un prudent Iceta

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Han aprofitat l'executiva d'aquest dilluns per defensar els seus plantejaments
Navarro, Ros i Elena es postulen per liderar el PSC davant un prudent Iceta
Política 22/11/2011 07:02
Els tres candidats que ja s'han presentat per liderar el nou PSC han aprofitat l'executiva d'aquest dilluns per postular-se com a alternativa i defensar els seus plantejaments, davant un Miquel Iceta que ha optat per la prudència, a l'espera que aquest dimarts doni noves pistes sobre el seu futur polític.
9chacon-consell-nacional
Segons han confirmat diverses fonts socialistes a Europa Press, tant l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, com el de Lleida, Àngel Ros, i l'ex alcalde de Vilanova i membre del col·lectiu 'Nou Cicle' Joan Ignasi Elena han aprofitat el congrés d'aquest dilluns per llançar un missatge a la resta de membres de l'executiva del PSC.

Tant Navarro com Ros com Elena faran sengles actes públics en els propers dies per anunciar quins són les seves intencions: l'egarense --favorit segons molts-- farà una conferència en una data per concretar en la seva localitat, Terrassa; mentre que Ros ho farà el 29 de novembre en la Universitat de Barcelona i Elena --conegut en el partit com 'Nàtius'-- ho farà el 30 de novembre en el Teatre del Raval, sota el lema 'Noves Respostes'.

Per contra, Iceta públicament guarda silenci: malgrat que va transcendir la setmana passada que aquest dijous donaria una conferència per explicar com veu el PSC del futur --el que es va interpretar com se sumava a la cursa per liderar el partit--, aquest dilluns ha assegurat que aquest dimarts donarà noves pistes sobre quins són les seves intencions.

Navarro rebutja un Congrés de transició

"Vull liderar la nova etapa del PSC". Aquestes han estat les paraules que ha dit l'alcalde de Terrassa i candidat a liderar el partit, Pere Navarro, durant l'executiva que ha celebrat el PSC en la tarda d'aquest dilluns, sent dels últims a intervenir, i la renovació ha estat l'eix vertebrador del seu missatge.

Segons Navarro, ara és el moment perquè el PSC fa un congrés de renovació, rebutjant així les tesis de personalitats de l'adreça del partit, que advoquen per un conclave de "transició", amb un pacte entre els sectors més crítics amb la 'vella guàrdia'.

Navarro ha indicat que durant les últimes setmanes i davant les eleccions generals, ell ha advocat per la prudència i ser coroso i no intervenir, però ha indicat als seus companys de files que ara començarà a parlar del que necessita el PSC i Catalunya, i ha demanat valentia, un congrés que doni resposta i també ha demanat que el PSC faci proposades als socialistes espanyols i europeus.

Elena: "Triple renovació"

Mentre, Elena ha demanat renovació per invertir la "desastrosa tendència electoral" dels socialistes catalans, assegurant que els resultats que ha registrat el PSC en les últimes cites amb les urnes obliguen al partit a fer un congrés de "poca indulgència amb l'immobilisme".

"És necessària una triple renovació creïble de formes, cares i continguts", ha assegurat l'ex alcalde de Vilanova, que va anar el primer a postular-se com a candidat a succeir a José Montilla en la primera secretaria del PSC.

Segons Elena, només amb aquesta triple renovació el PSC pot aconseguir la "recuperació de la centralitat política i de la credibilitat nacional a Catalunya".
Martín
22/11/2011
Si es fa un congrés de transició ja es perderan totes les possibilitats de que els ciutadans puguin creure en el PSC. Perquè això vol dir tornar a les velles formes, encara que casi camviant alguna cara o pentinat. I en tal cas si que serà necessari fer un nou partit socialista, de veritat, a Catalunya. Els pocs que es salvin de l'actual direcció han de estar en un segon pla, real i sense tractar de fer la trabanqueta o intentar portar aigua pel seu molí i el dels seus.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1