Dimarts, 22 de novembre de 2011 | 12:44
Vostè es troba a: Inici > RSC >

Gas Natural Fenosa inverteix 50 milions en el desplegament de xarxes elèctriques intel·ligents

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La inversió crearà més de 500 llocs de treball
Gas Natural Fenosa inverteix 50 milions en el desplegament de xarxes elèctriques intel·ligents
16/11/2011 12:18
Edifici de Gas Natural a Barcelona
Gas Natural Fenosa està transformant les seves xarxes de distribució d'electricitat per convertir-les en xarxes intel·ligents que milloraran la qualitat del servei als clients i que permetran que els usuaris gestionin el seu consum de forma eficient.
La companyia ha superat ja el llindar dels 100.000 comptadors intel·ligents instal·lats als seus clients a Espanya i preveu tancar 2011 amb 200.000 equips. La inversió global aconseguirà els 50 milions d'euros durant aquest exercici.

La multinacional va iniciar el desplegament a Alcalá d'Henares i Aranjuez (Madrid) després de signar un conveni amb la Comunitat de Madrid que incloïa la substitució de 80.000 comptadors per nous equips de telegestió. Aquest projecte, que s'està desenvolupant amb èxit, s'ha acompassat amb l'inici del desenvolupament en les altres tres comunitats autònomes en les quals Gas Natural Fenosa compta amb xarxes de distribució elèctrica: Galícia, Castella-la Manxa i Castella i Lleó. En aquestes tres zones, la companyia sumarà a la fi d'aquest any 120.000 nous comptadors.

Juntament amb el canvi dels comptadors, durant 2011 la companyia està adaptant i automatitzant més de 400 centres de transformació.

En 2012, la companyia preveu aconseguir un ritme de substitució de 550.000 equips. Per complir amb aquest objectiu, treballarà en 27 municipis de les citades comunitats autònomes, entre els quals s'inclouen Ciudad Real, Segòvia, la Corunya, Pontevedra, Coslada, així com diversos districtes de Madrid capital.

Juntament amb el canvi dels comptadors, durant 2012 la companyia adaptarà i automatitzarà més de 4.300 centres de transformació. El desplegament de xarxes elèctriques intel·ligents impulsarà el desenvolupament tecnològic i industrial d'un sector econòmic clau. Les inversions de Gas Natural Fenosa crearan entorn de 500 llocs de treball a Espanya, bona part d'ells altament qualificats.

Major eficiència i millor servei als clients

Les xarxes intel·ligents incorporaran tecnologies de la informació i la comunicació per donar resposta a les necessitats dels clients i per millorar l'eficiència del sistema elèctric. Amb aquest objectiu, integraran totes les accions dels usuaris que es troben connectats a la xarxa, tant generadors com consumidors, de manera que el subministrament elèctric sigui més eficient, segur i sostenible.

En un proper futur, les xarxes intel·ligents permetran que les empreses ofereixin nous productes i serveis que facilitaran als clients l'adopció d'hàbits de consum més eficients.

A més, els nous equips possibilitaran a les distribuïdores agilitar les operacions sol·licitades pels clients, com a altes, baixes, modificacions o reconexiones, i contribuiran a millorar la qualitat del servei, ja que permetran conèixer i treballar sobre les incidències amb major rapidesa.

Les xarxes intel·ligents milloren l'eficiència dels sistemes elèctrics i són imprescindibles per complir els objectius energètics de la Unió Europea per 2020: 20% de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, 20% de millora de l'eficiència energètica i 20% de producció amb energies renovables.

En la cartera de projectes de desenvolupament tecnològics de Gas Natural Fenosa en l'àmbit de les xarxes intel·ligents, destaca el projecte ENERGOS, que el seu objectiu és el desenvolupament de coneixements i tecnologies que permetin avançar en la implantació de xarxes elèctriques intel·ligents.

ENERGOS s'emmarca dins del Programa de Consorcis Estratègics Nacionals d'Investigació Tècnica (CENIT) d'impuls a la innovació i al desenvolupament tecnològic en àmbits claus per a la societat. Compta amb finançament de l'el Ministeri de Ciència i Innovació a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1