Dimecres, 23 de novembre de 2011 | 12:34
Vostè es troba a: Inici > Política >

Avui comença el canvi de Govern

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Sáenz de Santamaría i Jáuregui es reuneixen a Moncloa
Avui comença el canvi de Govern
23/11/2011 09:04
Soraya Sáenz de Santamaría i Ramón Jáuregui
EuropaPress.- La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría, celebra avui amb el ministre de Presidència, Ramón Jáuregui, la primera reunió per al traspàs de poders entre el Govern sortint i el nou Executiu de Mariano Rajoy, segons fonts del PP.
La reunió se celebrarà al matí al Palau de la Moncloa. La cita va ser fixada dimarts telefònicament després que Santamaría i Jáuregui mantinguessin una conversa.

Els 'populars' volen que el nou Govern quedi constituït abans de la Nit de Nadal, per la qual cosa treballaran perquè la investidura es dugui a terme "al més aviat possible", va confirmar Cospedal després de la reunió del Comitè Executiu Nacional. Gènova vol reduir "fins al límit" els "terminis legals" establerts per a la constitució de les Corts Generals i per al nomenament del proper Executiu.

No obstant això, hi ha dissidències dins de la formació. Per exemple, Miguel Arias Cañete, president del Comitè Electoral Nacional del PP i candidat al Congrés per Madrid, va assegurar a la Ser "que cal passar per sobre dels requisits estrictament legals". Ell aposta per accelerar encara més el procés perquè "els mercats no esperen al fet que les Cambres es constitueixin".

La també presidenta de Castella-la Manxa va insistir, lluny d'això, en què Mariano Rajoy, president del PP, "es atindrà als tràmits que marca la llei" perquè "no pot fer una altra cosa".

Per la seva banda, José Luis Rodríguez Zapatero va oferir aquest dilluns la seva "màxima col·laboració": "El sentit de la responsabilitat del Govern és màxim i no va a haver-hi ni el més mínim problema".

Pel que sembla, tots dos dirigents tenen el mateix objectiu. Cospedal va explicar que Rajoy havia parlat amb el seu predecessor sobre el canvi de poders i que estava "molt satisfet amb la conversa". Entre tots dos, pretenen organitzar un traspàs "modèlic" que comença aquest dimarts amb l'obertura de contactes "informals" amb els partits.

El líder dels 'populars' vol que Soraya Sáenz de Santamaría, lideri aquesta ronda de reunions, que seran "informals" pel que fa als partits polítics, però "formals" quant al Govern en funcions i al PSOE.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1