Actualitzat el 24/11/2011 a les 00:00h

Reflexionant sobre el 20N

Han passat tres dies des del dia 20 de Novembre, i ens toca reflexionar una mica sobre les eleccions. Rajoy serà el nou President de l'estat espanyol. Però molt em temo que la situació de Catalunya dins Espanya continuarà sent igual, si bé que confio que l'impuls d'un nou govern permeti millorar aspectes dels ciutadans i ciutadanes de l'estat espanyol.

Dit això, celebro com no pot ser d'una altra manera el gran resultat de Convergència i Unió a Catalunya, i concretament al Bages. Pels què tenim l'honor d'estar a primera línia treballant per treure el país de la situació en què es troba, el resultat d'aquest diumenge ha estat una empenta més per continuar treballant. L'esforç, la tenacitat i l'honradesa política del President Mas s'ha vist d'alguna manera acompanyada del suport popular de la majoria de catalans i catalanes que han anat a votar aquest passat diumenge.

El President Mas durant aquest últim any ha pres decisions impopulars, gens agradables, malgrat que en el què és el seu primer any de mandat coincidia amb unes eleccions locals al maig i ara el novembre amb unes les eleccions estatals. Però ell ha estat valent i com he dit, honrat, i no va amagar la situació del país, i per això va aplicar les mesures des d'un primer moment, malgrat el perill que això passés una certa factura en aquestes eleccions, fet que no s'ha produït.

Unes mesures desagradables que també han afectat a la nostra comarca, tan en l'àmbit sanitari, educatiu i d'infraestructures, mesures que han comportat un sobreesforç per part dels ajuntaments locals que són els què molt sovint pateixen de primera mà les demandes dels ciutadans. És en aquest sentit, on la gent de Convergència i Unió, també del territori, som conscients de l'esforç que està fent tothom i intentem explicar la nostra acció, i rebem cada dia la preocupació, les demandes dels ciutadans i fins i tot podríem dir que rebem “les queixes” de molts col·lectius, però tot això va sempre relacionat amb un esperit constructiu i de raonament per part de la majoria de ciutadans. Per tot això encara agraïm molt més el suport mostrat a CiU aquest passat diumenge.

Ahir el President va fer l'anunci de les línies mestres del nou pressupost de la Generalitat, i entenc que del seu discurs hi va haver tres missatges diferenciats: Un per la gent del nostre país demanant-los un esforç més però deixant clar que hi ha línies vermelles que no es passaran, un altre per l'estat espanyol, deixant clar que un nou pacte fiscal basat en el concert econòmic és imprescindible, i un altre missatge per Europa, mostrant un perfil propi de Catalunya dins l'Europa del Sud.

Navega per les etiquetes

eleccions espanyoles 11ciu

COMENTARIS

+1
-0
El segon sobre
Jordi Garriga, 25/11/2011 a les 23:02
Sr.Bonvehí, particularment jo li aplaudeixo el gest d'entrar al debat en directe.

Dintre de la meva petitesa em sembla entendre que el govern estan fent una maniobra de podríem dir de guanyar temps.
Molt bé. Estan contenint la despesa...a costa d'escanyar segurament i de forma col·lateral uns una mica més que altres, però funciona. Correcte.
- La segona part del pla, quina és?

Quan ja tothom estigui amb l'aigua fins el coll, què pensen fer per reactivar l'economia? d'on sortirà diner per generar més diner i que la roda comenci a girar?
+1
-0
Contestació a: "Us esteu equivocant"
David Bonvehí, 25/11/2011 a les 19:14
El Sr. Mas diu que amb aquestes mesures estalviarem uns 1000 milions, però, perquè no aprimeu l'administració con ara els Consells Comarcals, on treballen 2700 persones , unes 1000 de elles consellers, amb un pressupost de uns 630 milions? Estic totalment d'acord amb tu, els consellers comarcals actuals sobretot amb la seva estructura política tenen poc sentit. T'he de donar la raò si bé que en segons quines zones del país han servit molt per mancomunar serveis de pobles molt petits. En zones poc poblades han funcionat per necessitat. En la majoria de zones, és veritat el què dius.
Perquè no gestioneu millor TV3, de tal manera que no si hagi de posar cada any uns 400 milions? La Corporació, no només TV3, és estratègicmanent molt important pel país, no seriem el què som sense TV3. Tots els paisos del món tenen uns mitjans públics. S'ha de reestructurar també. Avui ho hem anunciat. Ho has sentit?
Perquè doneu tants milions als mitjans audiovisuals? Si no son rendibles, que pleguin, o es transformin com qualsevol altra empresa no?. No connec amb profunditat el tema.
Perquè manteniu COM ràdio si no l'escolta ningú? És de la Diputació em consta, i a la Diputació de Barcelona mai hi haviem governat, només fa 3 o 4 mesos que hi governem.
En un País tant petit com el nostre, son necessaris tantes delegacions territorials de tot tipus? És un tema a discutir profundament aquest, algunes crec que són imprescindibles, però és un tema que es pot discutir.
Es just que un mileurista hagi de pagar les receptes i un pensionista de 2000 euros no? Segurament que no és lo més just.
Es ètic i legal que ara els de la Caixa Penedès, s'emportin 20 milions d'euros del contribuent? Segur que no.
Perquè no dieu res?
Us penseu que baixant sous es reactivarà el consum intern? No baixem sous de grat, únicament ho fem per necessitat imprescindible i per fer sostenible la nostra administració.
Us penseu que acabareu la legislatura com si no passes res? No, segur que passen moltes coses, lúnic que et dic és que ens hi estem deixant la pell.
+0
-0
Us enfonsareu
Anònim, 25/11/2011 a les 18:43
Gaudiu de la victòria ara que podeu convergents. Ara ho heu guanyat tot, però d'aquí 4 anys el vostre mesellisme i botiflerisme us passarà factura. Haureu enfonsat el país en la misèria per no voler abordar el problema real de Catalunya: Espanya. Catalunya necessita un govern que no s'arronsi i no li faci por l'enfrontament polític i vosaltres sou tot el contrari.

El PSOE va treure 25 diputats arrasant fa 4 anys i ara s'ha enfonsat totalment. Fareu el mateix camí. Temps el temps.
+3
-0
Us esteu equivocant
Anònim, 25/11/2011 a les 03:57
Mira, personalment em caus bé, dit això , crec que en les passades eleccions , la gent no va votar a CiU, sinó que va votar contra la Chacon, però naturalment si la gent hagués sabut el que diria el Mas al cap de dos dies, les coses haurien anat d'una altra manera.
M'agradaria que contestessis si pots a algunes preguntes:
El Sr. Mas diu que amb aquestes mesures estalviarem uns 1000 milions, però, perquè no aprimeu l'administració con ara els Consells Comarcals, on treballen 2700 persones , unes 1000 de elles consellers, amb un pressupost de uns 630 milions?
Perquè no gestioneu millor TV3, de tal manera que no si hagi de posar cada any uns 400 milions?
Perquè doneu tants milions als mitjans audiovisuals? Si no son rendibles, que pleguin, o es transformin com qualsevol altra empresa no?.
Perquè manteniu COM ràdio si no l'escolta ningú?
En un País tant petit com el nostre, son necessaris tantes delegacions territorials de tot tipus?
Es just que un mileurista hagi de pagar les receptes i un pensionista de 2000 euros no?
Es ètic i legal que ara els de la Caixa Penedès, s'emportin 20 milions d'euros del contribuent?
Perquè no dieu res?
Us penseu que baixant sous es reactivarà el consum intern?
Us penseu que acabareu la legislatura com si no passes res?

+8
-1
AIXO ACABA DE COMENÇAR
TUDELA, 24/11/2011 a les 18:28
Bona tarda a tots/es, mira David estic fart de que sempre paguin els plats bruts els de sempre, i que amb parules de bo samarita es com si el tema no fos per vosaltres. Fa quatre dies de les votacions i el discurs amb tres dies a cambiat radicalment, a mi no em val dir que es per culpa d'uns en aquestes altures NO!! Soc dels que crec que poden retallat d'altres llocs i no de l'educacio o serveis sanitaris, perque es segueix subvencinant coles privats, quants cotxes teniu amb xofer, els bancs que avui mateix sabem que la caixa de penedes molt etica no ho es, etc...
despres tenim a la patronal contenta de collons ostres quina casualitat sempre que esta la dreta va com la seda....
Per altre banda tota la gent cantant la independencia als 4 vents desde l'hotel majestic com a foto molt maca pero real no si el sr.Duran es mes españolito que la Sanchez Camacho i una altre pregunta en 25 anys governant amb el sr Pujol com es que mai heu pensat en demanar la autodeterminacio. La gran malloria dels votants de CIU no van en transport public no porten els nens a coles publics i tenen mutua i mes d'un es portara dinerets perque estara a la directiva d'alguna mutua tot surt rodat. Pero el mes fort vindra amb el PP, encara parlareu en castella en l'intimitat sino temps al temps. bona nit
+11
-3
I per els rics?
Retallat, 24/11/2011 a les 14:24
Crec que tot-ho es conscient que de retallades en fareu, però encara no he escoltat ni una mesura que afecti als gran patrimonis, ni a la banca, ni res de res, sempre es el mateix, es retalla allà on es mes fàcil, al pobre treballador que ja fa anys que menja marques blanques, que no es pot canviar el cotxe, o que ha de fer enginyeria financera com se li espatlli la rentadora.
+13
-1
3+1
Jordi Garriga, 24/11/2011 a les 10:56
Sr. Bonvehí, a mi em sembla que el discurs de Convergència no comté 3 missatges diferenciats sinó 4.
El quart és que un determinat col·lectiu de gent no s'ha d'amoïnar perquè no notarà les retallades.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
David Bonvehí
Diputat al Parlament de Catalunya i president de CDC al Bages


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: