Divendres, 25 de novembre de 2011 | 12:41
Vostè es troba a: Inici > Política >

José Blanco es retira de la primera línia de la política

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Ministre ha preferit esperar a després de les eleccions per anunciar-ho
José Blanco es retira de la primera línia de la política
Política 25/11/2011 06:22
El sotssecretari general del PSOE, José Blanco, ha avançat aquest dijous la seva intenció d'abandonar la "primera línia" de la política nacional després del Congrés Federal que el partit celebrarà al febrer i ha considerat que ara és el moment d'obrir "el pas a una altra gent" dins del partit que tingui "embranzida" i "ganes".
blancodeclas
El ministre de Foment en funcions ha recordat que ha estat el 'número dos' del PSOE amb José Luis Rodríguez Zapatero durant més de deu anys i ara la seva intenció és abandonar "la primera línia de la política nacional" després de la celebració del Congrés Federal, encara que ha matisat que això no vol dir que pretengui deixar la política activa ja que vol complir amb el mandat de les urnes i ser diputat per Lugo.

Amb aquesta decisió, coneguda pel propi Zapatero --després que aquest renunciés al lideratge del partit-- com a l'exvicepresidente del Govern Alfredo Pérez Rubalcaba --en aquest cas, quan li va comunicar que no dirigiria la seva campanya electoral--, el dirigent socialista pretén "facilitar" l'arriba a la direcció del partit de persones "amb embranzida, amb ganes". És el moment, ha dit, d'obrir "pas a una altra gent, pel que alguns hem de fer un pas enrere".

A més, ha desvinculat aquesta opció amb la seva implicació en el 'cas Campió', un assumpte sobre el que no s'ha volgut pronunciar més enllà de mostrar la seva confiança en la Justícia perquè "la llei caigui sobre qui va fer suposadament acusacions falses" en un sumari que, ha postil·lat, "és tot menys secret".

En declaracions a TVE recollides per Europa Press, ha emfatitzat que, en qualsevol cas, la seva renúncia a la Direcció del PSOE no vol dir que ell vagi a deixar la política activa i ha recordat que els ciutadans han expressat la seva voluntat en les urnes perquè sigui diputat per Lugo. Blanco ha negat que el seu futur passi per exercir la política a Galícia. "No tinc previst ser president de la Xunta de Galícia", ha respost en ser preguntat directament per aquesta opció.

Rubalcaba, Chacón i el lideratge del PSOE

Així mateix, el sotssecretari general del PSOE ha recalcat que el Congrés Federal de febrer ha de servir al partit per perfilar un "projecte sòlid alternatiu" i aconseguir un fort "lideratge" amb l'objectiu de guanyar les properes eleccions generals dins de quatre anys "o abans", ha matisat.

Blanco, que ha recordat que ell no va a votar al Congrés socialista al no ser delegat, ha emfatitzat a més que és "irrellevant" l'opinió dels dirigents socialistes sobre l'elecció del nou secretari general del partit, perquè l'important en aquest conclave és "la veu dels militants".

En aquest sentit, ha elogiat tant tant a Alfredo Pérez Rubalcaba com a Carme Chacón, encara que ha recalcat que l'important no és qui ni quants candidats es presentin per encapçalar el partit sinó que del Congrés de febrer surti un "projecte amb solidesa" i s'aconsegueixi el lideratge i les condicions necessàries "per poder tornar a tenir la confiança dels ciutadans".

Respon a Ibarra

L'encara 'nombre dos' del PSOE ha dit que no comparteix l'opinió de l'expresident de la Junta d'Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra, qui aquest dijous havia reclamat que després del resultat electoral del 20 de novembre dimitís el Comitè Federal i fora una gestora l'encarregada de preparar el conclave socialista.

"La Direcció facilitará que tothom pugui opinar, no cal fer res extraordinari quan tot està perfectament reglat", ha argumentat, "es tracta d'un congrés ordinari que s'ha de conduir de forma ordinària".

Blanco ha atribuït en reiterada ocasions el "mal resultat" de les eleccions generals a la crisi econòmica i ha posat en un segon pla altres "matisos" com que el Govern de Zapatero, ha enumerat, pogués haver gestionat d'una altra forma la política econòmica o la comunicació en un moment que va caldre prendre "decisions molt difícils i dolorosos".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1