Diumenge, 27 de novembre de 2011 | 12:46
Vostè es troba a: Inici > Política >

Iceta proposa encapçalar una candidatura unitària i els altres aspirants ho descarten

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pere Navarro, Àngel Ros i Joan Ignasi Elena mantenen les seves aspiracions
Iceta proposa encapçalar una candidatura unitària i els altres aspirants ho descarten
25/11/2011 19:38
Iceta, Navarro, Ros y Elena
A tres setmanes per al Congrés del PSC, en el qual es triarà al nou primer secretari del partit, continua havent-hi tres candidatures i una incògnita, Miquel Iceta. Pere Navarro compta amb el suport de la direcció del partit, però encara hi ha espai per a noves cares i la decissió final recaurà en els delegats.
Miquel Iceta va donar aquest dijous una conferència en la qual va condicionar la seva candidatura a encapçalar una aposta unitària. El portaveu dels socialistes és l’enemic més temut pels altres candidats, però no es decideix a presentar-se com a alternativa.

Mentre Iceta aposta per una única candidatura d’unitat, els altres tres aspirants a liderar el PSC, Pere Navarro, Àngel Ros i Joan Ignasi Elena, aposten per arribar al congrés amb candidatures diferenciades.

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, qui aquest divendres ha rebut el suport de l’alcalde de Tarragona, Félix Ballesteros, ha defensat un congrés de renovació, no de transició, i que el màxim responsable del PSC pugui ser també el candidat a la presidència de la Generalitat: “Ens equivocaríem si penséssim que aquest és un congrés de transició i que ja vindran nous lideratges després. El primer secretari, per tant, ha de ser un líder des del primer moment. En el moment que es plantegin les primàries? Jo crec que el primer secretari hauria de poder ser candidat a aquestes primàries”.

A diferència de Miquel Iceta, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit, al mateix programa, que cal que el PSC tingui grup parlamentari al Congrés: “Primàries obertes és clau, i l’altre tema, la veu pròpia. I ho vull avançar fins al grup propi, però la veu pròpia està molt consolidat”. Ros ha afegit que “en principi, si fos ara diria que sí que em presentaré a les eleccions primàries a la Generalitat. D’aquí un any o dos anys, analitzarem la situació”.

També en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, l’exalcalde de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena ha afirmat que la prioritat és el debat d’idees: “La unitat no és en sí mateixa positiva. Si és possible està molt bé, però crec que, en el moment polític que està el PSC, el que es necessita és justament parlar dels continguts i parlar amb claredat cadascú del que pensa respecte al que ha de ser el partit”.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1