Dilluns, 28 de novembre de 2011 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Gas Natural Fenosa signa el seu major contracte d'aprovisionament

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per primera vegada rebrà gas natural d'EUA
Gas Natural Fenosa signa el seu major contracte d'aprovisionament
22/11/2011 09:13
9gasnatural-gabarro-vilaseca
Gas Natural Fenosa ha signat amb la companyia nord-americana Cheniere el seu major contracte d'aprovisionament de gas natural liquat (GNL), ha informat aquest dimarts la companyia espanyola, que per primera vegada rebrà gas natural procedent d'Estats Units.
En concret, Cheniere vendrà a Gas Natural Fenosa prop de 5 bcm anuals de gas natural liquat (GNL), amb llibertat de destinació, la qual cosa permetrà reforçar l'expansió internacional del negoci de comercialització de gas de la multinacional energètica espanyola.

El contracte, que té una durada inicial de 20 anys i equivaldria al 15% del consum del mercat espanyol, preveu que el primer lliurament de gas es realitzi en 2017, una vegada conclosa la construcció del segon tren de la planta de liqüefacció que Cheniere està desenvolupant en Sabine Pass (Louisiana, EUA).

La companyia espanyola ha destacat que aquest contracte marca una fita en la seva història, ja que serà la primera vegada que rebi gas natural procedent d'Estats Units.

Aquest GNL podrà ser comercialitzat en la conca de l'Atlántico i també en la del Pacífic, una vegada estigui operativa l'ampliació del canal de Panamà, ja que no té cap restricció de destinació.

"Aquesta circumstància permetrà a Gas Natural Fenosa obtenir un major valor al mercat global del GNL", ha subratllat. D'aquesta forma, Gas Natural Fenosa es converteix en la segona empresa a subscriure un acord de compra de GNL procedent d'Estats Units, després de la britànica BG.

El país nord-americà passarà de ser importador net a exportador d'aquest hidrocarbur, després del creixement de la producció de gas no convencional.

Estats Units compta, gràcies a aquesta font, amb un subministrament abundant que permet aprofitar les infraestructures de transport i importació de GNL ja existents al país per desenvolupar projectes de liqüefacció d'una manera competitiva.

Quan comenci l'aprovisionament, Cheniere es convertirà en un dels principals subministradors de Gas Natural Fenosa, contribuint encara més a la diversificació, flexibilitat i competitivitat de la seva cartera de contractes de gas natural.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1