Dimarts, 29 de novembre de 2011 | 13:18
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

La Policia deté a una twittaire per amenaçar de mort a Juanma Castaño

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"Vés-te preparant el taüt, vaig a per tu i a per els teus"
La Policia deté a una twittaire per amenaçar de mort a Juanma Castaño
29/11/2011 12:31
9Juanma-castany
EP.- La Policia Nacional ha detingut aquest cap de setmana a Madrid a una persona acusada d'amenaçar de mort al periodista esportiu de Cuatro i de la cadena Cope Juanma Castaño i a la seva família, segons fonts de la investigació. A més hi ha altres tres persones imputades per aquests fets.
El compte de twitter de la Policia ha informat aquest dimarts de la detenció d'un "twittaire" i de la imputació d'altres "3 per amenaçar de mort a un prestigiós periodista esportiu via twitter". Les fonts consultades han precisat que el periodista és Juanma Castaño, qui va presentar una denúncia per aquests fets el passat mes de maig davant la Policia.

Tant el detingut com els tres imputats són residents a Madrid i entre altres coses van dedicar comentaris al periodista com "vés-te preparant el teu taüt, merda seca, vaig a per tu i a per els teus". La investigació ha estat a càrrec de la Brigada d'Investigació Tecnològica (BIT) de la Policia Nacional que ha aconseguit donar amb la identitat i el parador dels responsables d'aquestes amenaces, han precisat les mateixes fonts.

No és la primera vegada que la BIT de la Policia Nacional permet la detenció de persones que aprofiten l'anonimat d'aquesta xarxa social per acoquinar, insultar o amenaçar greument a personalitats dels mitjans de comunicació. Ja el passat dia 16, la Policia va aconseguir la detenció a Marbella d'una altra persona que havia usat aquest mitjà de comunicació per assetjar i amenaçar a la humorista de televisió Eva Hache.

De sis mesos fins a cinc anys de presó

En l'el seu mateix compte de twitter, la Policia Nacional recorda que "les amenaces greus, com altres formes de #ciberacoso demostrat, suposen un DELICTE perseguit per la Llei".

En concret, segons l'article 169 del Codi Penal una amenaça d'aquest tipus pot implicar entre un i cinc anys de presó en cas que l'amenaça sigui condicionada o entre sis mesos de presó i dos anys en cas que no sigui condicionada.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1