Dimarts, 29 de novembre de 2011 | 13:38
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La Seguretat Social no recorrerà al Fons de Reserva per pagar les pensions

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El País Basc presentava al setembre un saldo positiu
La Seguretat Social no recorrerà al Fons de Reserva per pagar les pensions
Economia 29/11/2011 06:19
Malgrat la recurrent destrucció d'ocupació que s'ha registrat aquest any, just quan s'esperava tocar sòl en l'atur, la Seguretat Social acabarà el 2011 en equilibri entre despeses i ingressos, o amb un dèficit mínim, alguna desena, en el pitjor dels casos. I no hi haurà problema per pagar pensions i prestacions.
salgadocatalunya
Des de la Seguretat Social s'assegura també que "no tenim cap problema de tresoreria. Es pagaran totes les pensions i prestacions puntualment". I ho farà sense recórrer a la guardiola de 70.000 milions del Fons de Reserva. A més té pendents transferències de l'Estat, que rebrà al desembre.

Castella-la Manxa, Murcia i València són les comunitats amb més dèficit

Només el País Basc presentava a 30 de setembre un saldo positiu, amb un 0,60 per cent de dèficit, enfront de les taxes de Castella-la Manxa, Murcia i València que encapçalen la llista de comunitats autònomes que no han complert els objectius de dèficit en el tercer trimestre de l'any.

Encara que en xifres globals les comunitats han aconseguit els objectius de dèficit, amb un 1,19% del PIB (12.873,78 milions d'euros), per sota de l'1,3% exigit, aquestes tres regions ho superen: Castella-la Manxa, amb un 4,84%; Murcia, amb un 3,03%; i València, amb un 2,32%.

El dèficit de les comunitats autònomes es va situar en el tercer trimestre de l'any en l'1,19 per cent del Producte Interior Brut (PIB), una desena per sota de l'1,3 per cent que se'ls exigeix per 2011.

Salgado ha dit aquest dilluns que el dèficit del conjunt de les comunitats autònomes es va situar en 12.873,78 milions.
Així ho ha assegurat aquest dilluns a vicepresidenta econòmica el Govern en funcions, Elena Salgado, en roda de premsa per presentar les dades de l'execució pressupostària de les comunitats autònomes, que, segons ha dit, està en la senda de reducció del dèficit perquè les mesures engegades "estan donant resultats".

Les comunitats "que no compleixin els objectius del dèficit rebran una trucada dels responsables del Ministeri d'Economia i Hisenda per saber què has passat i quines mesures emprendran", ha contestat Elena Salgado quan li han preguntat pel cas de la Comunitat Valenciana, que no solament no ha reduït el dèficit sinó que ho ha augmentat. També li han preguntat per Catalunya, que ha manifestat obertament que no complirà l'objectiu de dèficit. Salgado diu que al Govern "no fan oïdes a cap comunitat que digui que no va a complir, perquè és la seva obligació".

"L'administració general de l'estat va a complir el seu objectiu de dèficit, i presentarem dades fins al mes de novembre", ha repetit en diverses ocasions durant la seva compareixença Salgado. "En el cas de les comunitats autònomes est és un bon indicatiu que s'estan complint els objectius de dèficit. És d'esperar que segueixin per la senda que han començat en aquest trimestre i puguin complir", ha manifestat la ministra.

"És evident que cal seguir fent esforços en el que queda d'any, però no seria just si no reconeixem l'esforç que han fet les comunitats autònomes per ajustar-se a la senda", ha assenyalat la ministra d'Economia, després d'informar que el dèficit pressupostari de les comunitats autònomes en conjunt és de l'1,19%.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1