Dimarts, 29 de novembre de 2011 | 13:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rosell demana al PP que es deixi ja de "titulars" i mostri els seus plans

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
S'oposa a reformar la negociació col·lectiva per decret
Rosell demana al PP que es deixi ja de "titulars" i mostri els seus plans
29/11/2011 10:10
joan-9rosell
EuropaPress.- El president de la CEOE, Juan Rosell, ha afirmat aquest dimarts que el futur govern del PP, fins avui, només ha llançat "titulars", per la qual cosa els ha demanat que comencin a concretar quins són els seus plans i quina reforma laboral volen fer.
Rosell, en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, ha considerat que la propera reforma laboral té "tres grans claus" sobre les quals el nou govern haurà de pronunciar-se: les modalitats de contractació, la flexibilitat interna, i els costos de sortida del mercat laboral (indemnitzacions per acomiadament), que la CEOE vol que s'igualin a la mitjana europea.

El líder empresarial ha dit tenir "tota la confiança del món" en què el futur govern de Mariano Rajoy continuarà per la senda de les reformes i ha negat que l'actual president del Govern en funcions, José Luis Rodríguez Zapatero, ho fes tan malament com tothom diu.

"A partir de maig de 2010 (Zapatero) va donar una bolcada espectacular al que estava fent i va intentar fer les reformes que des de fora li demanaven. Per tant, alguna cosa es va fer", ha dit Rosell, que ha advertit que 2012 es presenta tan complicat com ha estat 2011.

"Per això, hem de donar una miqueta d'aire fresc a l'economia i especialment aconseguir que el clima sigui el més favorable possible perquè els empresaris deixem de tenir por a contractar, al contrari, que a la mínima que vegem possibilitat de creació d'ocupació, contractem. Aquest és el canvi mental, estructural, més important que hem de fer", ha assenyalat.

No a reformar convenis per decret

El president de la CEOE ha llançat a més un missatge al futur govern del PP: "canviar la negociació col·lectiva per mitjà d'un Reial decret Llei és no tenir absolutament ni idea de com és la negociació col·lectiva en aquest país".

Així, Rosell ha recordat que el 50% de les empreses a Espanya no té representació sindical, que el nombre de convenis d'empresa representa només a entre el 11% i el 15% dels treballadors, i que qualsevol empresa pot tenir un conveni d'empresa "amb una facilitat increïble".

"Si no ho té és perquè no vol, perquè no li interessa o perquè creu que és molt millor estar sota el paraigua d'un conveni sectorial o provincial. És molt més lliure la negociació col·lectiva a Espanya del que es pensa", ha declarat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1