Dimarts, 29 de novembre de 2011 | 13:14
Vostè es troba a: Inici > Política >

Trias defensa que l'Àrea Metropolitana pagui 800.000 euros en dietes

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Hi ha reunions de curta durada a 2.000 euros per cada assistent
Trias defensa que l'Àrea Metropolitana pagui 800.000 euros en dietes
28/11/2011 17:36
9trias-victoria
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha sortit aquest dilluns a defensar les polèmiques dietes que paga l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que poden arribar als 2.000 euros per assistir a reunions o comissions que en ocasions duren 10 minuts.
La informació publicada aquest dilluns pel El País ha provocat gran revolada, en destapar-se el muntant de les dietes que paga l'AMB per assistir a les seves comissions i que suposen uns ingressos de 330.000 euros per 11 alcaldes i regidors.
Concretament, 90 càrrecs cobren 800.779 euros anuals per assistir a les comissions i reunions. Per posar un exemple, el Consell Metropolità es reuneix nou vegades a l'any i per cada assistència paga entre 323 i 1.350 euros.

Entre els beneficiaris hi ha polítics de tots els partits, des de l'alcalde Xavier Trias, que ha ingressat en 2011 36.800 euros en dietes, a sumar al seu salari de 110.000 euros, per 29 reunions; a Manuel Reyes, alcalde popular del PP, que ingressa 23.300 euros per les 18 reunions a les que ha acudit, que se sumen a un salari de 66.400 euros. També hi ha càrrecs socialistes, d'Esquerra i d'Iniciativa que s'embutxaquen quantioses xifres cada vegada que acudeixen a una reunió de l'AMB.

En total són 90 càrrecs municipals els que es beneficien d'aquest règim de dietes, que malgrat les importants xifres que maneja, des de l'entitat s'assegura que s'ha reduït a la meitat.

Trias considera "lògics" els sous de l'AMB per la responsabilitat dels seus càrrecs

Després de la crítiques que han aixecat les xifres amb la seva publicació, l'alcalde de Barcelona ha intentat defensar les quantitats assegurant que "si que hi ha uns complements però no són solament per les reunions, sinó per la gran responsabilitat que tenen els dirigents exercint la direcció de l'àrea; s'ha fet tota la vida i em sembla una mesura lògica",

Xavier Trias, qui també presideix l'AMB, considera "lògics" els sous dels dirigents d'aquesta entitat a raó de dietes i reunions per la responsabilitat dels seus càrrecs. Trias afirma que les reunions per les quals ingressen aquests complements són importants: "Qui cregui que cobro dietes per anar a reunions no és cert, ens passem el dia actuant per l'àrea metropolitana".

A més, ha reivindicat l'importantíssim "estalvi" que suposa aquest ens, que des de juliol integra tres organismes --Entitat de Medi ambient, Entitat de Transport i Mancomunitat de Municipis--, i ha recordat que a l'Ajuntament de Barcelona ja es van prendre mesures d'ajust, com la renúncia de regidors i alts càrrecs a la paga nadalenca o la retallada de càrrecs de lliure disposició.
Paco
29/11/2011
Aixó a una empresa privada no passa. Al gerent s'el menjen viu els del Consell d'administració i els accionistes. Les dietes públiques, han de cobrir: despeses de desplaçament i manutenció (aquesta si cal), i prou. Estan tocant uns calers de són de tots els ciutadans, i aixó és molt delicat, no ho oblidus seyors polítics
La lógica de cobrar
29/11/2011
Cobrar dietas es lógico cuando se hace algo más que no cubre la nómina del cargo. Se puede llegar a la paradoja de no tener sueldo y embolsarse 3.000 Euros/mes. (36.800 año) ¿Qué puede pensar el colectivo mileurista?
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1