Redacció Osona.com | Actualitzat el 29/11/2011 a les 11:50h

Més val tard que mai

La temporada de bolets fa l'última revifada. Les parades del mercat de Vic apareixen plenes de rovellons, fredolics i rossinyols.

Fotos del mercat de Vic (Adrià Costa)

Un cistell de fredelucs, aquest matí al mercat de Vic. Foto: Adrià Costa

La temporada de bolets està sent d’allò més atípica. A mig estiu, i gràcies a les pluges de finals de juliol, va fer una florada al Pirineu. Des de llavors, poca cosa. Hem estat més de tres mesos sense una gota d’aigua i tot plegat se n’ha anat en orris.

Les últimes pluges, ja en plena tardor, han tornat a revifar una temporada que estava més que morta. En algunes zones, sobretot a la Catalunya Central, han tornat a sortir bolets. Rovellons, fredolics, moixernons o rossinyols han fet la seva aparició estel•lar, segurament l’última d’enguany.

Ho hem pogut comprovar aquests dos últims dies a mercat, a Vic. Després de setmanes i setmanes de misèries, el passat dissabte i avui dimarts, els preuats bolets han tornat a omplir algunes de les parades de la plaça Major. La majoria provenen de zones properes, com Perafita, Santa Eulàlia de Riuprimer o el Moianès. També d’algun lloc més muntanyenc, com Sant Joan de les Abadesses.

“Si continua el fred, ens queden quatre dies”, diu decebuda la Marcelina, una de les tradicionals venedores del mercat vigatà. “Si tenim bonança, encara ens quedaran algunes setmanes a llocs com a la costa”, afegeix. Més optimista en Josep, un avi que ofereix una tauleta plena de plates de rovellons: “”El bolet ja li agrada el fred. El que no li agrada és el vent”.

Segons el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTF), la campanya és podrà allargar més o menys segons les temperatures de les properes setmanes. Tot i això, l’entitat destaca que al Pirineu "difícilment veurem una bona producció" i caldrà veure què passa a la Catalunya Central i a la costa, on la temporada "es podria allargar fins Nadal" .

El preu dels rovellons i els rossinyols, aquest dimarts, oscil•la entre els 25 i 30 euros. Els fredolics voregen els 8 euros. Tot i l’escassetat de la temporada, els bolets no s’esgoten i continuen exposats a les parades. En Joan ho té clar: “La gent no té calés. Això és el fotut”.  La Marcelina va més enllà i passa balanç d’una decebedora campanya que ja te els dies comptats: “Ens ha fotut una bona castanya això del temps. Hem perdut molts diners”.

Més informació sobre la temporada de bolets

Navega per les etiquetes

mercatbolets

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
Predicció Vic
dimarts
3°C  13°C
dimecres
3°C  15°C
dijous
9°C  18°C
educaweb.cat
Enquesta
Que us sembla el projecte de l’illa càrnia de Vic?
      Vots emesos: 97

Llucià Ferrer, nou «aprenent» a TV3

 
El presentador osonenc, protagonista d’un "docushow" amb tocs d'humor i d'èpica.

Aneu al web del programa

Arxiu històric
Humor
Vés a: El dia després...

El dia després...

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: