Nació Digital | Actualitzat el 28/11/2011 a les 14:59h

Carn d'exportació

El sector denuncia que les administracions no faciliten la venda a tercers països

Treballador d'una industria càrnica Foto: Adrià Costa

La  Federació  Catalana  d’Indústries  de  la  Carn  (FECIC)  ha denunciat que les  empreses del país pateixen impediments  per  part  de  totes les administracions
públiques  per  exportar  a  països  tercers,  el que els hi provoca  greus  conseqüències econòmiques.

Aquest sector assoleix un volum de producció anual de 2,4 milions de tones i exporta el 63% del total de carns i productes carnis de tot l’Estat espanyol. La FECIC creu que ni el Govern de la Generalitat ni el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) fan alguna cosa per facilitar les vendes. "Tot i que sovint manifesten que la sortida de la crisi passa pel camí del comerç exterior i que han promès en nombroses ocasions ajudar a la internacionalització del sector".

Les empreses càrnies remarquen que tot va començar amb els impostos que va assignar el Govern als exportadors per aconseguir els certificats dels serveis veterinaris oficials, "que ha portat el sector carni a interposar als tribunals de justícia 93 recursos contra la Generalitat per aquesta qüestió. Lluny de resoldre aquest problema, es va aprofitar una modificació administrativa per augmentar en un 1004% aquests tributs, que només es paguen a Catalunya".

Navega per les etiquetes

ExportacionsCarn

COMENTARIS

+0
-0
A Anónim
Jan, 28/11/2011 a les 19:40
I això seria millor o pitjor?
+0
-0
Ministerio
Anònim, 28/11/2011 a les 19:10
Recordar als de la FECIC i a tothom en general que les competències en exportació a tercers països depenen del "Ministerio Español de Agricultura", que la Generalitat fa, en alguns casos de simple gestoría. Si Catalunya fos estat independent la FECIC i els industrials en general només s'hauríen d'entendre amb els funcionaris i polítics d'aquí de casa.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: