Júlia Pérez Lobo, alumna de l’Escola Els Estanys, ha quedat finalista de l'IX Concurs Internacional de Dibuix Infantil que cada any organitza l'empresa concessionària del Servei Municipal d'Aigua, aqualia, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua que es commemora el 22 de març.

Aquesta edició del Concurs ha recollit un total de 35.000 dibuixos, dels quals 103 procedien de dos col•legis de Castell- Platja d’Aro, Els Estanys i Vall d’Aro, un 50% més que l’any passat.

El regidor d’Ensenyament, David Prohias, juntament amb el Cap de Servei d’aqualia al municipi, Jordi Johé, han estat els encarregats de lliurar a Júlia el seu premi, un complet maletí de pintures per a cadascun amb el qual podrà seguir practicant els seus dots artístics.

En el treball premiat, Júlia Pérez, de 9 anys d’edat, han plasmat la importància de l'aigua en la nostra vida. Aquest missatge de conscienciació que impregnava el dibuix de la nena és el mateix que aqualia ha volgut transmetre a través del lema que ha abanderat aquest any el concurs: “L'aigua, el luxe més transparent”, mitjançant el qual l'empresa vol cridar l'atenció sobre la importància de valorar aquest recurs, així com explicar que darrere del simple gest d'obrir una aixeta i tenir aigua en quantitat i qualitat, hi ha un complex treball i la intervenció de moltes persones i instal•lacions.

El regidor ha felicitat a la premiada per la seva creativitat i implicació, i l’ha animat a seguir cuidant de l'aigua. Per la seva banda, el Cap de Servei d’aqualia ha agraït a tots els nens i professors la seva participació, i ha assegurat que l'empresa seguirà potenciant la participació activa dels més petits en iniciatives que fomentin la conscienciació en l'ús responsable i el coneixement del cicle de l'aigua, tal com fa aquest concurs de dibuix, que des de la seva creació s'ha convertit ja en un referent amb més de 260.000 dibuixos recollits a l’esta espanyol, Itàlia i Portugal.