Redacció | Actualitzat el 23/11/2011 a les 00:00h

Mals empresaris

Pere Fontanals: El darrer article del Fèlix Salido ha portat darrera seu –comencem a estar-ne acostumats- una corrua de comentaris que llegits com si estiguessin cosits en un fil de pescar i penjats en el sostre de casa intentarien destil·lar com plantejar-nos l'empresa en un futur pròxim per a no tornar a ensopegar amb la fam desmesurada d'uns i la desconfiança dels altres.

L'objectiu de l'empresari ha de ser sempre guanyar diners, si més no, els que li donin autosuficiència personal, i a partir d'aquí generar riquesa, en forma d'intercanvi i ocupació, i implicar-se socialment en les necessitats de tot allò que l'envolta. Una empresa sense entorn té els dies comptats. Un empresari ric amb un entorn empobrit, també. No és bona la fórmula de terra cremada ni tant sols egoístament. Sempre requereixes d'algú que pagui pels teus serveis o productes.

En els darrers quinze dies Manresainfo.cat ha tret a la llum dues notícies de menjar carrer, de preguntar, remenar i incordiar, d'investigació, diríem, si no és que sonés tan pretensiós.

D'una banda la d'un mal gestor i pitjor ciutadà que s'hauria dedicat a prostituir una concessió cedida per l'administració de gestió de runes fent abocaments no permesos de material industrial amb elements que lixiviats multiplicaven per vuit el màxim permès, i cometent un doble frau: l'ambiental d'una banda, i el fiscal, per les tarifes oficials i no oficials que cobrava d'una altra.

I per altra banda la d'un dèspota conegut de fa anys per sotmetre treballadors i proveïdors a cop de bastó amb llos de navalla, passant-se qualsevol dret elemental per l'interior de les butxaques dels pantalons i aixecant un imperi a base d'hores d'uns treballadors sota jou pagades a preu d'escopinada a la cara.

Que un es dediqui a acomiadar empleats seus usant expressions homòfobes o racistes i accepti efectiu cobrat en mà per emmerdar-nos el subsòl i els aqüífers dels que beurem tots plegats, i l'altre tingui els treballadors tremolant de fred mentre es passeja en un Mercedes mida autobús i es fa piscines i és conegut a tots els locals de festa lleugera de Catalunya, no hauria d'indignar-nos a la gent del carrer, sinó, si les seves paraules són sinceres, a tots aquells empresaris que, com en Salido, mostren que una altra manera de fer diners és possible: amb honestedat, amb empatia, amb complicitat.

El dia que l'empresari deixi de ser l'amo de ningú, el dia que s'exiliïn la mena de comportaments que Manresainfo.cat ha denunciat, el dia que ens trobem de costat, aquell dia començarem a sortir de la crisi.

Navega per les etiquetes

anotacióempresa

COMENTARIS

+3
-1
Deu t'escolti
Toni, 23/11/2011 a les 10:31
Deu t'escolti Pere, però per desgràcia aquest articles li porten fluixa a aquest tipus d'empresari, aquest s'estimen més gastar-se els diners en advocats per defensar la seva vanitat que pagar als treballadors, encara que les minutes pugin molt més que les quanties reclamades per els obrers (cas Llumicolor).
+3
-1
Benvinguts al Mon Real
Anònim, 23/11/2011 a les 11:19
Els empresaris, aixi com els polítics i si, també els treballadors, no deixen de ser persones educades en aquest mon i amb uns valors semblants.

Aquests valors son en general lamentables, pero amb un avantatge, que només veiem lo lamentables que son quan ens referim als d'un colectiu que no es el nostre.

Quedem tots tant contents, quan no som politics i critiquem les seves decisions... i quan no som empresaris dient lo cabrons que son els jefes... i que aprofitats i vagos que son els treballadors i funcionaris espanyols quan no ho som...

Ara que si sou feliços, d'això es tracta tu, que son 2 dies.
+2
-1
Empresaris del bages
Francesc Carne, 23/11/2011 a les 16:02
Al bages tenim una llarga tradició d'empresaris que són un model de treball, bon fe, constància, etc.etc. (llumicolor, Gestora de Runes del Bages, Rikapan, Grupo-Sanchez, etc.etc.)
+3
-0
no ho entec
O. LLIMONES, 23/11/2011 a les 20:48
el senyor salido , imagino , que argumentara que ha donat feina i ha contribuït a fer una manresa mes gran. De fet , com al dita castellana diu "de casta le viene al galgo" el seu pare va esta imputat a la remodelació de la caserna de la guardia civil de la nostra ciutat, representant la manresa mes "marbellí" dels 90.
pel que fa a el comentari d'en Carne , llumicolor va acomiadar els seus treballadors amb un ERE més que sospitós i que sense proves no afegiré més , pero sospitós.(quina gran eugada que té)
El senyor sanchez oh oh , es un afortunat , va veure-les magres abans d'hora,i va ser dels primers ERE's de la ciutat. m'agradaria saber amb quines eines aconseguí ser la primera constructora de la ciutat als 90 2000 , . Aquest secrets quedaran a les butxaques dels nostres administradors.
+3
-0
Falta un altre
Anònim, 23/11/2011 a les 20:51
No us deixeu aquest.FONTPACK,23 treballadors al carrer sense cobrar RES.La resta de treballadors , 4 mesos sense cobrar.Aixo si, el jefe amb un cotxe d'uns 60 o 70 mil Euros,el fill corrent en Rallys,etc,etc...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Bages
dimecres
6°C  17°C
dijous
5°C  18°C
divendres
9°C  17°C
Club de Lectors
Vés a: Neix el Club de Lectors de Manresainfo.cat

Neix el Club de Lectors de Manresainfo.cat

Amb els avantatges clàssics d'un club de subscriptors, però també amb un sentit social molt clar: la independència i la qualitat dels mitjans de comunicació depèn del compromís que hi agafin els seus lectors

L'actualitat al #Bages, al minut
Edicions locals

Des del pedestal

Josep R. Mora: Enfilat al capdamunt del pedestal format pel milió de vots i els 16 diputats aconseguits per CiU a les darreres eleccions generals, el...

Tancada al CAP de Cardona

Pere Culell: Veïns de Cardona porten ja dos mesos passant les nits al seu Centre d'Atenció Primària, com a mesura de protesta pel tancament...


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: