J. M. Oller | Actualitzat el 30/11/2011 a les 17:37h

Jordi Manent: «Potser som més «garrulos» els catalans que els espanyols»

"La temptació independentista", un llibre polèmic, dur i crític es va presentar a Terrassa

Presentació de "La temptació independentista" a Òmnium de Terrassa. Foto: J. M. Oller

Àlvar Thomàs , Marc Arza i Jordi Manent van deixar clar que són uns provocadors nats, com el seu llibre escrit a sis mans "La temptació independentista", presentat ara a la seu d'Òmnium Cultural a Terrassa.

L'obra és polèmica i dura, crítica, però els autors consideren que són elements fonamentals per a remoure les consciències i avançar vers un país lliure. Una de les idees que apareixen en la patacada de la nova onada independentista, i creuen que en els darrers anys els seus vaticinis han estat encertats si ens fixem en els resultats electorals. Malgrat tot, reconeixen que el fet de l'alliberament nacional és ara molt més transversal i arriba a sectors de CiU, del PSC i d'ICV -EUIiA.

Jordi Manent considera que els independentistes saben que amb Espanya no hi ha res a fer, "però no sabem com sortir-ne. Seran molt " garrulos ", però nosaltres potser en som més". Amb el llibre, que fins i tot ha fet enfadar a amics dels autors, "volem que es parli sense cap tipus de tabú". Àlvar Thomàs ha afegit que calia considerar la tesi que el nacionalisme havia perdut el sentit comú i mancava retrobar-lo.

Els autors pensen que s'ha d'anar vers un nacionalisme autoexigent , amb sentit comú i visió històrica tant per afrontar les amenaces com per aprofitar les oportunitats que el futur portarà .

Marc Arza ha recordar a tot l'auditori que els tres són independentistes, però que s'ha de tenir present que al món hi ha només 200 estats i que no és tan fàcil ser-ne un més. Una de les seves recomanacions és tenir paciència i esperar el moment, aprofitar les oportunitats quan es presentin, i si no es pot assolir la llibertat en aquesta generació, deixar-ho tot a punt per a que la propera ho vegi.

En la contraportada podem llegir: "Les posicions independentistes estan guanyant terreny ràpidament dins el nacionalisme català. Tanmateix, aquesta onada només afecta un terç del país, el nacionalista, i s'oblida dels dos terços restants. Fins avui els resultats polítics i nacionals d'aquesta radicalització han estat entre escassos i nuls".

Navega per les etiquetes

Independentisme

COMENTARIS

+5
-8
Amb CiU no farem res
Timbaler, 01/12/2011 a les 01:53
Estant CiU al govern no hi tenim res a fer. Es com el teixit de Ariadna que de dia el teixia i de nit el desteixia. Avui diuen alguna cosa amb accent sobiranista i demà el contrari. No es que els de CiU no siguin nacionalistes, o independentistes (de saló); es que estratègicament no els interessa la independència.
Imagineu per un moment que Catalunya fos independent, obviant tots els passos i acords necessaris per aconseguir-ho: CiU no tocaria poder mai!!! L'electorat català (independentista o no) es majoritàriament d'esquerres. Això es pot veure en les eleccions generals (si els socialistes no es fan el harakiri polític, com a l'ultima legislatura) i CiU es un partit de dretes.
En una Catalunya independent tindria el paper del PP i això ho saben. Amb CiU al poder no hi ha res a fer
+6
-12
500 són 500 anys
Anònim, 30/11/2011 a les 21:27
la garruleria dura no 300 anys sinó 500 anys... els 200 anys que hi manquen en el compte teniem un estat fet un colador que no servia ni per desmentir les mentides castellanes
+6
-18
Grup Musical
Anònim, 30/11/2011 a les 21:01
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-4
ES QUE SOM IMBÈCILS ????????
ES QUE SOM IMBÈCILS ????????, 30/11/2011 a les 20:23
ESPANYA SEMPRE ENS PRENDRA UNA PART IMPORTANTISSIMA DEL NOSTRE ESFORÇ ECONOMIC QUE CADASCU FEM QUAN ENS AIXEQUEM A TREBALLAR. VAGIN MALAMENT O BÉ LES COSES, ESPANYA SEMPRE ENS ROBARA. A MÉS, AIXO DE SACRIFICAR LA PROPIA LLENGUA, LA PROPIA CULTURA EN PRO DE LA LLENGUA CASTELLANA ES UN CRIM SOCIAL QUE SE'S EXIGEIX. QUI NO ENTENGUI QUE CADA MINUT DE LA SEVA VIDA EL REGALA A ESPANYA, TANT EN LA SEVA BUTXACA COM EN LA SEVA PERSONALITAT DE PAIS (CATALA) ESTA ABOCAT AL PRECIPICI PERSONAL. PER TANT LA UNICA SOLUCIO VITAL, REAL, AUTENTICA ES LA FUNDACIO DE L'ESTAT CATALA. TOT EL QUE NO VAGI DIRIGIT, I RAPID CAP AQUESTA TENDENCIA, ES ABOCAR-NOS A LA DESTRUCCIO I L'ESCLAVISME ABSOLUT DELS NOSTRES FILLS, NETS, ETC... PODEM SER POBRES, PERO NO COVARDS. PERO SI PODEM SER RICS I SOM COVARDS, LLAVORS ES QUE SOM IMBECILS !!!!. CADASCU EN LA SEVA PARCELA S'HA DE TORNAR UN MILITANT DE L'ESTAT CATALA. TANT SE VAL, DE DRETES, D'ESQUERRES, ES IGUAL ! PERO CATALA DE SOCARREL PER DECISIO I CONVICCIO SINCERA I ENTREGADA. ES LA UNICA MANERA. ELS RESULTATS ES VEURAN RAPID. SI HI HA POR SEMPRE VIUREM INDIGNES I S'HA DE SER FORT I VALENT. ENDAVANT CATALUNYA LLIURE !!!
+30
-4
Aquests nois hi toquen i força
Joan G.Codina, 30/11/2011 a les 20:07

En tant que l'astúcia del possibilisme ha solucionat més problemes que l'enrocament de les conviccions rutinàries, Àlvar, Jordi i Marc, endavant i no defalliu que farem el cim!
+15
-5
mentre continuem sent espanyols. . .
Vicenç Ramoneda i Ullar, 30/11/2011 a les 19:55
Jordi Manent: «Potser som més «garrulos» els catalans que els espanyols»
Mentre continuem sent espanyols, segur!
+8
-6
vedettes i starlets
un senyor antic, 30/11/2011 a les 19:51
Mes que remoure consciencies volen ser vedettes o starlets, sense cap nocio historica, vagin dos exemples, Checoeslovaquia, ara Chequia i Eslovaquia es va convertir en estat perque el partit de Beenes va passar de ser autonomista a netament independentiste en 12 mesos, en el cor d'Europa i rodeixada de potencies, Cuba va ser una Autonomia, per si no ho savien... segueix i suma, no es una qüestio de garruleria, aixo es molt groller, la Histora frunciona amb altres parametres, i cadasqu te les seves "gracies", España les seves i nosaltre les nostres i altres volen un lloc "al sol" amb les seves gracietes, el tema es mes serios que l'opinio de tres respectables ciutadans que volen ser "starletts" i potser no arriben ni a "majorettes".
+10
-5
Garrulos
Rural, 30/11/2011 a les 19:44
Deu ser veritat que som molt GARRULOS i tontos per estar 300anys aguantan a una Espanya,amb Monarquia, amd dictadors,amb franquistes,amb governs del PSOE,i PP.
Si no espabilem sens menjan.
Els que no son Garrulos son els politics de dretes i els banques.
+31
-5
Movem-nos, ja és hora!
Anònim, 30/11/2011 a les 19:04
A casa nostra tenim molt d’independentisme gandul, una altra part d'independentisme solament és principatí, no creu en el país sencer, però, es questió de seguir-hi treballant, 300 anys d'ocupació, intentant-nos assimilar als espanyols i intentant esborrar la nostra nació, costums, tarannà, llengua, cultura... són molts anys, masses. Malgrat tot encara som ben vius!

Malauradament els ocupants són els únics que estan units quan els convé anar contra la nostra nació.

No podem pas seguir més com ara, els espanyols solament esperen la nostra total assimilació i submissió, creuen que és questió de temps i continuen esperant:

El què ja és prou clar és que nosaltres tenim dues opcions:

Espanyolitzar-nos i assimilar-nos del tot i definitivament als espanyols tal com ells volen, en costums, lleis, llengua, cultura, festes... desprendre'ns i renunciar a allò que encara ens resta d'original com a poble o bé optar per la INDEPÈNDENCIA d'una vegada.

Ara la decisió és més nostra que mai i a més l'ocupant ara no pot repondre bombardejant-nos, ni amb terrorisme d'estat què més volem?





+9
-3
Drets i Constitucions
Sergi Turiella, 30/11/2011 a les 19:04
Perdoneu, però ja som independents! De fet, només són legítims els Drets i Constitucions del 1705. La resta, ja ho podeu esborrar. Com deia Simon Bolívar, i van escriure a internet: "mitjançant la mentida ens ha tingut esclaus". Ja ho diuen que la veritat ens farà lliures.
+13
-8
Ja fa temps que ho vaig llegir
Xandri, 30/11/2011 a les 18:54
Ja fa temps que ho vaig llegir i bàsicament era propaganda antiERC i contra el tripartit. Encara allarguen el rotllo? Hi ha gentola addicta a donar lliçons, encara que no sapiguen lliçó per explicar.
+7
-9
ok
Anònim, 30/11/2011 a les 18:38
Doncs res, el que diguin aquests. No els portarem pas la contrària, pobrets. Amb la il·lu que els deu haver fet cridar l'atenció!
+11
-5
Reflexió encertada
Charly Brown, 30/11/2011 a les 18:24
Parlo amb la gent a la familia, al carrer i a Internet. I veig que tothom s'adhereix a allò que li resulta més proper, si adehereix visceralment, sense reflexionar, i sense entendre ni un borrall s'aventuren les teories més absurdes.

Cal tocar de peus a terra i analit-zar amb realisme quins camins ens poden portar a sortir de l'imperi castellà, tenint en compte que no ho tenim fàcil. Aquí és on posicions com aquest llibre ens fan molta falta. Hi ha catalanistes que es pensen que la independencia la guanyarem perque ens la mereixem, i si els dius que la independencia l'hem de voler però que no es segur que siguem capaços d'aconseguir-la fan llufa. Potser si que encara som més garrulos que els espanyols, que ja es dir.
+11
-28
Vista la foto...
Anònim, 30/11/2011 a les 18:13
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-38
entre escassos i nuls
Anònim, 30/11/2011 a les 18:01
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: