Dimarts, 6 de desembre de 2011 | 12:50
Vostè es troba a: Inici > L'opinió de l'editor >

¿OCULTA DADES CATALUNYA CAIXA?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manuel Fernando González
¿OCULTA DADES CATALUNYA CAIXA?
Manuel Fernando González
05/12/2011 19:54
M'ha cridat molt l'atenció la queixa que el sindicat majoritari de Catalunya Caixa ha traslladat a l'opinió pública sobre l'opacitat que els directius del ja Banc tutelat per Madrid han mantingut sobre els salaris dels seus dos més alts executius, publicats pel nostre col·lega de La Gaceta Digital. Segons el ja publicat, el Director Aldof Todó podria ingressar al voltant de dos milions d'euros anuals, mentre que el Director General adjunt Jaume Masana aconseguiria el milió i mig. Unes xifres esgarrifoses, si tenim en compte que l'anterior President de l'entitat, Fernando Casado, se'n va anar de la casa per cobrar "només" dos-cents mil euros quan el Conseller Castells li hi havia promès que arribaria als sis-cents mil 'eurazos' que percebia, per diversos conceptes, el seu antecessor, Narcís Serra. En aquell moment, els diaris ens vam fer ressò de les tremendes diferències entre Todó i Casado, degudes, fonamentalment, a l'irrenunciable protagonisme del primer, que no va voler compartir el poder amb el recentment nomenat, que havia arribat al lloc després del pacte polític entre el PSC i Convergència. Casado ha acabat sent el Director General del Consell Empresarial per a la Competitivitat, associació que presideix César Alierta, que engloba a les grans empreses espanyoles de la qual solament està exclosa ENDESA a la qual es considera una sucursal de la italiana ENEL.

Els representants del Sindicat d´Estalvis de Catalunya, com a Vostès podran llegir avui en la portada del nostre diari, desconeixen si aquestes quantitats són certes, perquè els han negat l'accés a les mateixes, malgrat que un dels seus membres forma part del Consell d'Administració. Creuen, els representants dels treballadors, que els alts directius tenen a més blindatges i jubilacions aberrants. Es dóna la circumstància que els sindicalistes pensen a més que aquestes escandaloses pujades dels salaris dels seus Caps, van haver de produir-se pocs dies abans que el FROB intervingués l'antiga Caixa Catalunya, la qual cosa afegeix encara més confusió a un assumpte ja de per si mateix bastant opac.

Si a aquestes dades afegim que el marge d'interessos de Catalunya Caixa durant els primers mesos del 2011 s'ha reduït en un 53,1% a causa de la caiguda en un 0,8 % dels interessos i rendiments assimilats, la qual cosa ha provocat també un minvament dels interessos i càrregues assimilades en un 38%, tenim el brou de cultiu necessari perquè ningú entengui gairebé res. En fi, que, com el panorama financer de l'entitat no està per llançar coets, es tem que poguéssim estar davant una nova versió de les informacions aparegudes entorn dels dirigents de la Caixa del Penedés que han hagut de dimitir recentment i als quals la Fiscalia investiga en aquests moments. Per això, des d'aquí, advoquem com desitgen els treballadors del nou Banc, perquè un portaveu autoritzat desmenteixi clarament les últimes informacions i que "les veritables" xifres siguin del domini públic.



Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1