Dimarts, 6 de desembre de 2011 | 12:37
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Continuen les fuites a la central de Fukushima

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
TEPCO reconeix la filtració de 45 tones d'aigua radioactiva
Continuen les fuites a la central de Fukushima
05/12/2011 10:28
9fukushima-aigua
EP.- La Companyia Elèctrica de Tòquio (TEPCO) ha confirmat aquest dilluns que podria haver-se produït una filtració de 45 tones d'aigua contaminada amb estronci de la central nuclear Fukushima-1. Part de l'aigua alliberada podria haver-se filtrat fora de les instal·lacions de la planta.
TEPCO ha assegurat que la filtració altament contaminant per la seva elevada càrrega radioactiva s'ha registrat a les 11.30 hora local del diumenge (3.30 hora peninsular espanyola) en un dispositiu per eliminar la salinitat de l'aigua contaminada del material radioactiu de la qual procedia.

La filtració s'ha detingut després que s'apagués tal mecanisme, però almenys 45 tones d'aigua radioactiva podrien haver-se filtrat i, fins i tot parcialment, fora de la central nuclear.

El nivell de cesi radioactiu ha aconseguit ser reduït fins als 45 becquerels per centímetre cúbic després de ser tractada, però l'aigua continua tenint estronci, que suposa 130.000 becquerels per centímetre cúbic.

La sèquia a través de la qual, segons ha informat la cadena nipona NHK, podria haver-se produït la filtració a l'exterior es troba a 600 metres del mar. Com a mesura de contenció, TEPCO està apilant sacs de sorra en la rasa per evitar que l'aigua contaminada arribi al mar.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1