Dimarts, 6 de desembre de 2011 | 12:37
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

ELS POLITICS EN VIA D’EXTINCIÓ?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
ELS POLITICS EN VIA D’EXTINCIÓ?
Eva Parera
02/12/2011 10:35
Dies enrere sentíem com el Comissari Europeu, Joaquín Almunia, defensava la substitució de dos polítics, escollits democràticament per la ciutadania, per dos economistes, o tecnòcrates, com diuen els mitjans de comunicació, triats per.... els mercats?

Argumentava que davant de la crisis que està patint Europa “s’ha de recórrer a qui sí és capaç de resoldre els problemes” i que “això no significava un fracàs de la democràcia, sinó dels polítics”. Òbviament , estem parlant de la caiguda de Papandreu i de Berlusconi en favor de Papademos i Monti.

Crec que aquest fet requereix una reflexió més profunda, especialment des de la classe política, ja que tenim una gran responsabilitat envers tots els ciutadans, ens hagin votat o no. La democràcia és un bé massa preuat com per esborrar-lo amb l’argument que els polítics no fan la seva feina.

Fa massa temps que sabem que la política està caient en desprestigi, però sembla que no som capaços de reaccionar. En aquest últim any hem presenciat a les Corts a Madrid com el PSOE des del Govern no actuava amb valentia i responsabilitat adoptant les mesures necessàries per afrontar una de les crisis econòmiques més dures dels últims temps per por a les urnes; i com el PP des de l’oposició evitava un pacte d´Estat, tant necessari, per aconseguir unes eleccions anticipades que el portessin a governar. És hora d’assumir les nostres responsabilitats. Si acceptem que hem de ser substituïts per persones, més o menys preparades, però no escollides a les urnes, estem acceptant el fi de la democràcia i estem donant raó a tots els que creuen que els polítics sempre posem per davant del ciutadà els interessos de partit. Duran repeteix a tothom que el vol escoltar que “no podem pensar en les properes eleccions, sinó en les properes generacions”. Faria bé tota la classe política d’adoptar tots els valors que aquesta afirmació conté: responsabilitat, sacrifici, valentia, i una gran vocació de servei.

Esperem que en aquesta nova legislatura que comença siguem capaços de recuperar els valors que sempre haurien d’acompanyar un polític perquè dia a dia recuperem la confiança de les persones que han deixat de creure en la política, i que no defraudem els que ens l’han donada esperant el millor de nosaltres.

Eva Parera i Escrichs, senadora i vicepresidenta executiva d’Unió Democràtica
àlataC
04/12/2011
Sra. Parera: Parlant del fí de la democràcia podriem debatre molt. Jo considero que s´ha finiquitat la democràcia a Catalunya, quan el govern nocompleix la Constitució en materia de Sanitat i Educació públiques. Quan no fa cas al propi Estatut i quan es dediquen a cercar beneficis de minories en lloc de benestar de la gran majoría dels seus ciutadans.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1