Diumenge, 11 de desembre de 2011 | 12:48
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas reconeix que Catalunya ha de millorar en transparència

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Catalunya aposta per 'retallar' també en corrupció
Mas reconeix que Catalunya ha de millorar en transparència
09/12/2011 14:10
Mes signa una declaració institucional contra la corrupcion
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres que combatre el frau fiscal també contribueix a "un finançament millor" de Catalunya, donada la falta de recursos per la crisi, i s'ha compromès a treballar a millorar la transparència de les institucions.
"La falta de recursos estaria compensada no només per un finançament millor sinó que passa perquè el frau és molt menor", ha argumentat en un acte celebrat a l'Oficina Antifrau de Barcelona coincidint amb el Dia Internacional contra la Corrupció.

Segons el President, Catalunya no és corrupta però tampoc està en els màxims nivells de transparència possibles: "Tenim un camí a seguir si volem estar entre els millors per donar exemple d'honestedat i transparència".

En aquest sentit, ha presumit que Catalunya està "donant exemple de la bona administració dels recursos públics", però ha advocat per fer de la lluita contra la corrupció un combat permanent.

Per això ha valorat molt positivament la declaració institucional que ha signat la Generalitat, el Parlament i del Poder Judicial amb la qual s'han compromès a lluitar de "forma coordinada" contra la corrupció i el frau fiscal.

"Implantarem les condicions necessàries per ser el país que tots anhelem", ha afirmat el director de l'Oficina Antifraude de Catalunya, Daniel d'Alfonso, durant un acte en el qual els tres poders que configuren l'Estat de dret s'ha reunit per situar la lluita contra la corrupció en un 'quilòmetre 0'.

El president del TSJC, Miquel Ángel Gimeno, ha considerat que la corrupció a Catalunya no és sistémica però sí ordinària: "alguna cosa falla en la nostra governança i el nostre sistema", ha afirmat, per la qual cosa creu que solament si hi ha més exigència en la rendició de comptes podrà triomfar l'Estat de Dret.

Per a la Fiscal Cap de Catalunya, Teresa Compte, la maduresa d'un Estat passa per l'eficiència en l'administració dels recursos propis i també per la lluita contra la corrupció.

També ha explicat que la corrupció no té color polític, no és transitòria ni excepcional, sinó que es tracta "d'un sistema pervers a través del com les contribucions dels ciutadans a les arques de l'estat són desviades per a altres finalitats".

Per la seva banda, el vicepresident del Parlament, Lluís Corominas, ha assegurat que la Llei de Transparència de Catalunya en la qual treballen des de fa tres mesos serà "un exemple per a la resta de l'Estat en les garanties de qualitat democràtica".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1