Actualitzat el 11/12/2011 a les 00:18h

El Barça no és invencible, però ho sembla!

Diu el tòpic que els clàssics i tots els partits d’una transcendència semblant, partits de rivalitat màxima i finals i enfrontaments d’aquest calibre, amb una càrrega emocional molt per damunt del que és habitual i saludable, s’acostumen a decidir per petits detalls. Ho diu el tòpic però, com gairebé sempre passa amb els tòpics, no és veritat. El Madrid -Barça d’aquest dissabte no es va decidir per un detall tan estúpid com una passada dolenta de Víctor Valdés i un rebot desafortunat d'en Sergio Busquets, tot en una mateixa jugada i en els primers vint segons de joc. Tanta fortuna la va aprofitar Benzema per marcar el primer gol del partit i posar el marcador i el partit en el punt en què qualsevol equip, i encara més un de José Mourinho, el voldria tenir.

Aquest Madrid-Barça no es va decidir per aquest detall. Ni tampoc es va decidir per l’altre detall notable que hi va haver, el del rebot afortunat a la mateixa porteria però a la segona part, en un xut de Xavi que va impactar en Marcelo i va desviar la trajectòria fora de l’abast dels guants de Casillas i que va suposar l’1 a 2 i capgirar un marcador que s’havia posat en contra massa aviat.

El Madrid-Barça de la primera volta de la Lliga espanyola ha acabat amb la victòria blaugrana per 1 a 3 (Alexis, Xavi, Cesc) per la mateixa raó que fa tants anys que acaben amb guarismes semblants, sobretot des que el tècnic és Josep Guardiola (vuit victòries en dotze enfrontaments!). Fa poc més d’un any que els blaugranes van clavar als merengues un 5 a 0 memorable al Camp Nou, en una lliçó de futbol fascinant i inoblidable. Aquest dissabte, els n’han donat una altra, amb menys gols, cert (encara que n’haguessin pogut ser cinc o més un altre cop), però fruit d’una mateixa gramàtica futbolística i d’una superioritat que ja no només és esportiva, sobretot, és moral ja.

La Lliga espanyola es decideix en els enfrontaments directes entre Barça i Madrid. Fa unes quantes temporades que és així. Els blaugrana han guanyat el primer. Queda molt campionat i n’hem de passar de molta mena encara. Ja es veurà. El que sembla cert és que amb aquesta victòria el Barça ha esberlat el madridisme amb una contundència insòlita perquè, probablement, aquesta és la derrota més inesperada per a ell: han provat de guanyar el Barça per les bones i per les males (per lo civil o per lo criminal, que diria aquell), el seu entrenador ha fet tots els papers de l’auca, ha crispat l’ambient i l’ha destensat, com aquestes setmanes, i no se n’han sortit, han acabat escaldats com sempre.

El FC Barcelona no és imbatible, encara que a vegades ho sembli. Sobretot, quan juga contra el Reial Madrid.

Navega per les etiquetes

BarçaMadrid

COMENTARIS

+0
-0
Un escalón por encima del resto...
XxX, 11/12/2011 a les 10:19
Es donde está el FC Barcelona...incluso por encima del Real Madrid, que también tiene un equipazo...

La clave tiene que ser Guardiola...porque hay que ver lo bien que hace jugar a sus hombres...lo motivados que están...y lo fácil que lo hacen...

Lo único que siento es que la Liga...cada vez es más aburrida...

Mejor me quedo con la Play...
+0
-0
No estic d'acord
Lluìs Blanque Llobet-Uruguai, 11/12/2011 a les 06:04
per respecte als meus anys tindrieu de no fer el disbarat de la censura encara que fos per minuts
+13
-0
la veritat
Lluìs Blanque Llobet-Uruguai, 11/12/2011 a les 06:02
Doncs estic d'acord com diu aquest periodista jove. El Barça te una classe que no hi cap equip del mon que pugui fer-li ombra. Per els catalans vells. Jo recordo el camp de les Corts d'avans de la guerra amb el meus germans i el pare. Quina il´-lusiò anar-hi. Ara la tinc per TV que us diré que veig millor que anar a un camp de veritat. Vull destacar a tot el grup, uns mès brillants un dies que altres. Peró jo crec que el arquitecte de tot es el Pep. El veig com un fill meu. I l'estimo perque es la verdadera cara de la Catalunya que ja es hora que digui prou. Es clar que esta en Sandro Rossell que aixó li fa urticaria. Peró catalans tots a la una i ja veurem.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Badia
Vaig néixer a Sabadell el 2 de febrer del 1963. La literatura i l’esport, com a practicant i espectador, són les meves passions de sempre. Em vaig fer periodista per poder escriure d’esports. També he estat director de comunicació del FC Barcelona, del 2003 al 2008, però aquesta és una anècdota en el meu currículum professional.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: