Dilluns, 12 de desembre de 2011 | 12:41
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La Casa del Rei creu que el comportament d'Urdangarín no ha estat "exemplar"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Duc de Palma, apartat d'actes oficials
La Casa del Rei creu que el comportament d'Urdangarín no ha estat "exemplar"
12/12/2011 11:48
9Iñaki Urdangariin
EP.- El nou cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, ha afirmat que "no" li "semblen un comportament exemplar" les activitats empresarials del duc de Palma, Iñaki Urdangarín, que estan sent investigades per la justícia i els detalls de la qual s'estan coneixent a través de filtracions a la premsa.
En un esmorzar informatiu amb els mitjans de comunicació, Spottorno ha advertit que aquesta Casa "no pot anar més enllà" en el judici a la conducta d'Urdangarín que és una cosa que haurà de determinar la Justícia.

Spottorno ha confiat que quant abans les instàncies judicials completin el seu treball entorn de la investigació que afecta al duc de Palma, però ha avançat que Urdangarín no participarà de moment en cap activitat oficial de la Família Real, una decisió que han pres "de mutu acord" el Rei i el propi espòs de la Infanta Cristina.

L'advocat d'Urdangarín diu que aquest està "apesarati indignat"

L'advocat d'Iñaki Urdangarín, Mario Pascual Vives, ha afirmat aquest dilluns que el seu client es troba "preocupat, apesarat i indignat" davant les informacions de la seva presumpta implicació en activitats il·legals de l'Institut Nóos quan el presidia.

En declaracions a Europa Press, ha assegurat que Urdangarín té "la sensació, la convicció de plena innocència" que no fa falta reiterar a cada moment que fa una declaració pública.

Ha afirmat que Urdangarín està "especialment preocupat" pel desenvolupament del procediment judicial, amb les informacions que van apareixent en els mitjans de comunicació i la repercussió que pugui tenir en la seva família i la Casa Real.

També ha remarcat que la documentació oficial sobre el cas es troba en el jutjat, que no pot estar en un altre lloc en ser secreta, i que el que ha aparegut en els mitjans li pot ser útil per conèixer uns corrents d'opinió, unes dades que no es pot presumir que siguin "veraces, certes i incontrovertibles".

El lletrat ha recordat que no hi ha acusació ni inculpació d'Urdangarín, per la qual cosa tampoc es pot parlar d'una línia de defensa, i ha definit al Duc de Palma com una persona "molt forta i molt íntegra".

En cas de finalment ser citat a declarar "com a testimoni", l'advocat ha afirmat que l'única diferència és que un article de la Llei d'Enjudiciament Criminal permet a Urdangarín acollir-se al dret de fer-ho per escrit per ser membre de la Casa Real.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1