Dimarts, 13 de desembre de 2011 | 13:01
Vostè es troba a: Inici > Política >

Camps i Costa s'asseuen aquest dilluns en la banqueta

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La vista es perllongarà unes dues setmanes
Camps i Costa s'asseuen aquest dilluns en la banqueta
12/12/2011 09:12
9camps-costa
EP.- L'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps i l'exsecretari general del PP i diputat a les Corts, Ricardo Costa, s'asseuran a partir d'aquest dilluns en la banqueta per la coneguda com a 'causa dels vestits' dins del 'cas Gürtel', un procediment la instrucció del qual s'ha perllongat una mica més de dos anys i mig.
Les parts i els candidats a jurat estan citats a les 10.00 hores, encara que les declaracions dels acusats no començaran fins que no quedi constituït el tribunal popular.

Camps i Costa seran jutjats acusats d'haver rebut vestits com a regals de la trama Gürtel a València, la qual cosa s'ha qualificat d'un delicte de suborn passiu impropi. La causa va portar a Camps a presentar la seva dimissió el 20 de juliol d'aquest any, cinc dies després que el jutge instructor José Flores decidís obrir judici oral. En deixar el càrrec, va reivindicar la seva "completa innocència" i va al·legar que no pretenia ser un "obstacle" perquè el president del PP, Mariano Rajoy, guanyés les eleccions.

La Fiscalia Anticorrupció demana tant per a Camps com para Costa una multa de 41.250 euros, mentre que el PSPV -acusació popular- eleva la petició fins als tres anys de presó i vuit d'inhabilitació, encara que també contempla tres escenaris alternatius pels dos acusats, que inclouen multa o inhabilitació.

L'acusació pública atribueix a Camps -que va ser el primer president en exercici d'una comunitat autònoma al que els jutges van acordar asseure en la banqueta davant un jurat popular- la recepció d'almenys cinc vestits i tres americanes entre finals de 2005 i setembre de 2006 per import de 5.600 euros adquirits en Milano; cinc vestits i tres parells de sabates entre finals de 2006 i juliol de 2007 per 5.393,5 euros, adquirits en Forever Young; i dos vestits, una americana i dos parells de sabates, valorats en 2.680 euros, també d'aquest últim establiment.

Per la seva banda, sosté que Costa va rebre almenys tres vestits entre gener i agost de 2006 per valor de 2.400 euros adquirits en Milano, i sis pantalons i un vestit entre finals de 2006 i juliol de 2007 per import de 4.925 euros de Forever Young. L'acusació quantifica l'import dels regals en 14.021,50 euros en el cas de Camps; i de 7.325 en el cas de Costa.

En aquesta causa -que compta amb 56 toms i gairebé 19.000 folis, i la vista dels quals està previst que es perllongui durant dues setmanes- ja han estat condemnats altres dos acusats, l'exvicepresidente de la Generalitat Víctor Campos, i el que fos cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, els qui van mostrar la seva conformitat amb els fets que se'ls imputava i van acceptar pagar una multa de 9.600 euros. A més, Betoret va retornar els vestits, valorats en 13.499 euros, i el tribunal ha preguntat a les parts del procés que destinacions els donen.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1