Dimarts, 13 de desembre de 2011 | 12:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSC s'alinea amb el Govern pels 759 milions d'euros de l'Estatut

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rocío Martínez-Sampere qualifica d'"inexcusable" l'impagament
El PSC s'alinea amb el Govern pels 759 milions d'euros de l'Estatut
13/12/2011 12:14
9Rocio Martínez Sampere posando
La portaveu adjunta del PSC en Parlament, Rocío Martínez-Sampere, ha expressat aquest dimarts el suport de la seva formació al Govern per reclamar a l'Estat el pagament dels 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut, fins i tot si finalment recorren als tribunals.
En declaracions a Rac1, ha qualificat d'inexcusable l'impagament d'aquests diners, encara que admet que "la deslleialtat institucional és una realitat a diferents nivells de l'administració", una cosa que considera que ha d'entendre's i solucionar perquè no succeeixi.

Així, ha posat com a exemple els "pagaments pendents" del Govern a l'Ajuntament de Barcelona, malgrat que ambdues institucions estan governades per CiU.

En relació als pressupostos de 2012, Martínez-Sampere ha remarcat que estan disposats a parlar amb el Govern perquè són conscients de la gravetat de la situació, encara que creu que no conté polítiques de recuperació econòmica i no fa un repartiment equitatiu de l'austeritat.

Sobre el congrés que el PSC celebra aquest cap de setmana per escollir al nou primer secretari del partit considera que Pere Navarro és el millor posicionat, després que ja li expressés el seu suport la setmana passada en un document avalat per altres dirigents socialistes.

Al seu judici, el PSC no pot renunciar a ningú en aquests moments, però matisa: "La unitat no pot ser uniformitat, sinó que ha de formar-se a partir d'una síntesi que representi la nostra pluralitat".

A més, Martínez-Sampere ha advocat per que del congrés surti un PSC que guanyi en credibilitat nacional catalana i coherència socialdemòcrata, i ha opinat que ha d'apostar per un federalisme "real", i més després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1