Dimarts, 13 de desembre de 2011 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Nou revés judicial a Laporta

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Desestimada la demanda contra la directiva de Rosell i l'auditora de la due diligence
Nou revés judicial a Laporta
12/12/2011 13:59
9laporta
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no veu indicis que es vulnerés cap dret de Joan Laporta, per la qual cosa ha desestimat la demanda interposada pel líder de Democràcia Catalana contra l'actual directiva del Barça i l'empresa encarregada de fer l'auditoria coneguda com a ‘due diligence'.
En la sentència, el jutge desestima la demanda en considerar que el FC Barcelona i la seva actual Junta Directiva no infringir cap punt dels Estatuts del club ni cap dret informatiu, com esgrimia l'ex mandatari. A més, totes les costes causades durant el procediment hauran de ser afrontades pels demandants.

Laporta va presentar la demanda d'impugnació al novembre de 2010, en contra dels punts 2 (resultats 'Due Diligence') i 3 (aprovació comptes i consegüent acció social de responsabilitat) de l'ordre del dia de l'assemblea.

No obstant això, el jutge desestima que Laporta no pogués assistir a l'assemblea a explicar les seves comptes, doncs recorda que va ser convidat pel club a fer-ho si bé, dins de la legalitat, no en les condicions que demanava l'expresident, que volia explicar seus comptes i no les noves formulades per la Junta de Rosell d'acord amb una nova auditoria.

La sentència assenyala que els comptes presentats per l'actual Junta Directiva reflecteixen la imatge fidel de la situació econòmica de l'entitat, de manera que desestima el punt de la demanda en què Laporta defensava els seus comptes i les excepcions incloses en elles, finalment comptades en el apartat de pèrdues per l'auditoria portada a l'assemblea.

També assenyala la demanda que l'exposició a l'assemblea del resum de la 'Due Diligence' no va tenir influència en el resultat de la votació de l'acció social de responsabilitat en contra de Laporta per les pèrdues econòmiques durant el seu mandat.

Pel que fa a si la votació havia estat legal, el jutge així ho creu en defensar que els 468 vots a favor d'emprendre l'acció social de responsabilitat són "majoria simple dels assistents" respecte als 439 en contra, 113 vots en blanc i 73 abstencions: Laporta defensava que no era majoria absoluta, una cosa no contemplada en els estatuts.

L'expresident del Barça també esgrimia en la demanda que no s'havia respectat el dret a la informació en no ser-li facilitada una còpia de l'esmentada auditoria, però el jutge assegura que va poder tenir accés a ella quan va ser convidat a les oficines per veure-la .
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1