Actualitzat el 13/12/2011 a les 00:01h

Idea't

Arriba el Nadal, el fred gèlid i la boira eterna. Són dies d’arrecerar-se a casa, abrigats per l’escalfor dels nostres. Tertúlies animades, menjars suculents i aquells sobretaules inacabables en els quals fem un repàs a tall de memòria de tots els petits i grans esdeveniments que han succeït durant l’any i que tenim la necessitat de compartir. Tanmateix a fora, desafiant la foscor i la gelor del capvespre, unes espelmes enceses ens convidaran a deixar-nos endur per un conjur d’arts escèniques.

A la Plaça Quintana de Manlleu, i als carrers adjacents, passarà quelcom de màgic. Com la nena que passejava descalça, amb els peus vermells i blaus de fred, venent llumins i que tornava a casa per encendre somnis i fantasies, del 27 al 29 de desembre al casc antic de la nostra ciutat atiarem  la flama de les arts i la cultura. D’aquí neix l’Idea’t, de la voluntat de donar espai a la música, la dansa, la pintura, el teatre, els versos, la fotografia... en el marc d’unes festes tan assenyalades.

De les quatre de la tarda fins a les vuit del vespre, tindrem l’ocasió de passejar-nos per parades d’artesania i d’entitats culturals. També d’aturar-nos davant l’escenari on diferents col•lectius d’artistes i d’escoles ens mostraran les seves destreses i de ben segur ens fascinaran amb les seves propostes. Idea’t és el complement idoni del tradicional Badanadal, el dotarà de més contingut i unirà el Baix Vila amb el Dalt Vila, convertint Manlleu en una cita imprescindible d’aquestes festes nadalenques.

I per completar la proposta, un artista ens transportarà mediterrani enllà, a l’extrem est dels Països Catalans, a la meravellosa ciutat de l’Alguer. La guitarra i la veu popular de lo barber del centre històric alguerès, Àngel Maresca, referent inqüestionable de la cançó tradicional de la ciutat sarda i catalana.

Acuitarem doncs la venedora de llumins, i encendrem la llàntia d’aquests somnis. Us convidem a tots a sortir de casa i a trobar-nos a l’Idea’t, el Nadal Cultural de Manlleu. Us reservem una espelma?

Navega per les etiquetes

Nadal

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Àlex Garrido
Manlleuenc de soca-rel, sóc una ànima inquieta a qui li apassiona la cultura, la política i el contacte amb la gent. Sóc llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, vaig cursar un Màster en Polítiques de Cooperació, i actualment estic  acabant la llicenciatura de Traducció i Interpretació, també a la UAB. Sóc professor d’Administració Pública i d’Empreses i compagino totes aquestes activitats amb l’escriptura i quan el temps m’ho permet, amb la música. Tinc tres grans debilitats: la literatura, el meu país, Catalunya, i Manlleu, la meva ciutat.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: