Actualitzat el 13/12/2011 a les 00:02h

Ministres de CiU?

Que Foment del Treball digui el que vulgui, que ja sabem per als interessos de quin tipus d’empresariat treballa. Que ara diu que CiU ha d’entrar al govern espanyol? Fantàstic. Només faltaria. Foment diu allò que se n’espera. Tot a lloc. Sense novetat al front. Ara! Igualment, ni cas.

Diu el senyor Joaquim Gay de Montellà, president de la patronal Foment del Treball, que “La col·laboració de Catalunya amb l'Estat espanyol ha d'arribar al màxim i és bo que la identificació es visualitzi amb presència de ministres catalans". No en cal ni un, de CiU, per cobrir aquesta quota que tanta gràcia li fa al senyor Gay.

D'altra banda, val a dir que tenir ministres catalans a Madrid no és sinònim de res d'especialment bo, ni per a Catalunya ni per a Espanya. Dels que hi ha hagut fins ara, tant de PP com de PSOE, n’hem pogut tirar un bon tros a l’olla. És a dir, que de retorn a Catalunya han aportat més aviat poc, per no dir-ne que directament ha estat nul. I per al govern d’Espanya han estat uns ministres més, com els bascos, els andalusos, els madrilenys, els castellans o d’on hagin estat. Més folklore, més cafè per a tothom, i via.

El president Artur Mas ja va dir fa temps que s’ha acabat el temps de fer pedagogia a les Espanyes. La feta fins ara no ha servit per a res més que per malgastar recursos econòmics d’aquests que tant ens falten. Per tant, ni a CiU li cal demostrar res al govern d’Espanya tot integrant-s’hi, ni al PP amb majoria absoluta li cal això per a res, ni a Catalunya li sumaria res d’especial ni de bo. Gràcies per la idea, senyor Gay. I passi-ho bé.

Referències a Internet

CiU

COMENTARIS

+4
-0
ai els ministeris
Anònim, 13/12/2011 a les 11:40
Recordo un ministre socialista i català en concret, responsable directe de que les carreteres catalanes vagin carregades de peatges.
+2
-0
Ministres catalans
Jan, 13/12/2011 a les 10:09
Sembla que anem tornant als temps del franquisme, quan hi solia haver el "ministro catalán" (moltes vegades sense cartera).
+7
-0
300 anys són massa anys de col·laboracionisme
Anònim, 13/12/2011 a les 09:25
Tants segles de col·laboració(nisme) amb Espanya només ens han aportat insults i, com en aquests moments, fins i tot misèria. La nostra prioritat ha de ser Catalunya. La nostra força no s'ha de malbaratar en projectes fracassats. Hem de convertir Catalunya en un petit, però molt gran país, del sud d'Europa, que sigui exemple de democràcia, de benestar, de prosperitat econòmica, de llibertat i de respecte per a les persones (totes) i per al medi ambient. Espanya s'ho pot anar fent tota soleta. Segur que aviat agrairien haver-se tret de sobre aquests catalans tan "molestos". I nosaltres encara agrairíem més haver-nos desfet d'aquest llast que no ens deixa viure com realment som i volem.
+5
-0
menistro
Anònim, 13/12/2011 a les 07:25
Ben dit Aira, si el Montella vol ministres catalans que se n'hi vagi ell.
+3
-1
Ni madrid ni res
Suca_Mulla, 13/12/2011 a les 00:22
A Madrid no hi hauriem de tenir ni un independentista ni nacionalista. I si hi són, a partir d'ara només per tocar els .... al PPSOE.
Que surtin ells sols de la crisi.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Toni Aira
Poblenoví des que vaig néixer, el 1977, i periodista des de no gaire després i força abans de llicenciar-me'n, sóc doctor en comunicació per la Universitat Ramon Llull. Allà hi faig classe, i també a la UPF, tot i que el meu camp base universitari és a la UOC. En aquestes facultats imparteixo docència a tomb de la comunicació política i institucional. He publicat diversos llibres sobre aquesta matèria i col·laboro de fa anys a mitjans com l'Avui, Catalunya Ràdio, TV3, BTV i el món online. Em podeu trobar, en pack, a toniaira.cat.

A Twitter: @toniaira


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: