Actualitzat el 08/12/2011 a les 00:00h

Cinturó Bíblic

El cinturo Bíblic es un territori que es troba al Sud històric dels EUA, on durant el període colonial, era la seu de l'església anglicana i que durant el següent segle es va transformar cap a un protestantisme no anglicà.

Els estats que formen el Cinturó Bíblic són coneguts per discriminar els ateus a l'hora d'exercir càrrecs públics, de fet hi han estats com Tennessee , Texas i d'altres que impedeixen que els ateus accedeixin a aquests càrrecs.

En aquests territoris podem trobar factors comuns com el fet de promoure la teoria de la creació, i el rebuig a l'ensenyança de la biologia evolutiva, a l'educació sexual, a l'avortament, a la negació dels drets civils per als homosexuals, …etc.

Aterrar a una regió del Cinturó Bíblic, així d'entrada, espanta una mica, ja que no saps ben bé què et trobaràs. Però es un fet, malgrat sembla impossible de viure-ho al nostre segle.

La gent jove ha crescut amb aquesta mentalitat i és habitual topar amb actes constants en contra de l'avortament , contra l'homosexualitat , noies joves que porten anell de castedat,...

Des del meu punt de vista, accepto i respecto qualsevol creença, qualsevol acte religiós, sigui de la religió que sigui. Jo, soc creient. Penso, però, que en aquesta regió viuen tres passos enrere respecte la nostra. La manca de diàleg amb els fills sobre educació sexual, sentir parlar de l'avortament com a delicte d'assassinat amb nenes embarassades de 15 anys, i mirades de desconfiança quan expresses que el diumenge al matí no vas a l'església m' ha descobert una part petita del món que m' ha fet sentir com a esser d'un altre planeta.
 
Aquest "modus vivendi" retrograda, i aparentment immaculat, topa amb la verdadera realitat: no sentir parlar mai de sexe, contrasta amb la producció més elevada en industria pornogràfica, i amb l'índex més alt del país d'embarassos entre adolescents. El rebuig que es viu a la homosexualitat convida a fugir als homosexuals a altres estats més "open mind"... en fi, això sí, l'arma és al calaix per si algú envaeix la teva propietat…….contrastos inevitables.

Navega per les etiquetes

estats units

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Alba Sunyer
Tinc 39 anys i tres fills. Fisioterapeuta de professió, resident a Carolina del Sud des de fa 3 anys i sense intenció de tornar... de moment. Aquí no treballo a causa d'un accident que em va dur a fer vida amb una mà i mitja.

A Catalunya i vaig deixar la meva feina al Monestir de Montserrat i la meva consulta al Centre Mèdic.

Tinc un blog de cuina que es diu Mediterranean Diet Corner, a http://www.albasunyer.blogspot.com


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: