Dimecres, 14 de desembre de 2011 | 13:06
Vostè es troba a: Inici > Política >

Correa va augurar a Costa que seria president del Govern

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El polític acabava d'assegurar que amb prou feines coneixia al líder de 'Gürtel'
Correa va augurar a Costa que seria president del Govern
14/12/2011 11:15
CAMPS I COSTA A LA BANQUETA
EP.- El jurat ha pogut escoltar en aquesta sessió del judici per la 'causa dels vestits', a petició de la representant del ministeri fiscal, algunes converses gravades entre Ricardo Costa i altres interlocutors, i, en concret, una en la qual el presumpte capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, li augura que serà el futur president del Govern.
La reproducció de l'enregistrament, que l'acusat ha escoltat amb gest seriós, es produeix després que Costa hagués assegurat que únicament coneixia a Correa que l'hi haguessin presentat en dues ocasions: una "pel carrer" i una altra en les noces d'Álvaro Pérez, on l'hi van haver de tornar a presentar perquè no el reconeixia. Així mateix, ha dit que coneixia a Pablo Crespo a través del responsable d'Orange Market.

La conversa, de data 12 de novembre de 2008, es produeix entre el presumpte capitost de la Gürtel -que estava a Brasil- i Pablo Crespo, un altre dels considerats dirigents de la trama, que li passa el telèfon a Costa, amb qui està sopant.

Després de manar-se records mútuament, Costa li diu: "tu cabró, això que tenia un futur acollonant com a secretari t'ho canvio", al que Correa li replica: "tu seràs el futur president d'aquest país". L'exsecretari general del PPCV li trasllada que no correspon a ell, i l'interlocutor li insisteix: "d'aquí a uns anys seràs el futur president perquè el candidat que teniu ara espero que no el tingueu en 2011".

No recorda la conversa

Costa posteriorment ha afirmat no recordar la conversa però ha recalcat que "en qualsevol cas" li van presentar dues vegades a Correa, amb qui no tenia "relació de cordialitat".

"La realitat és que amb Correa no tenia cap relació. De fet no el truco jo", ha dit, per incidir que "sembla ser que hi ha una conversa de sopar d'estovalles amb ell, on no es posa de manifest que tingui relació de cordialitat ni que el truqui jo.. al contrari, entre aquestes dues ocasions no li he tornat a veure ni parlava amb ell", per emmarcar la xerrada en "una conversa aliena" a la seva voluntat.

Inici del cas

Així mateix, li han preguntat per altres converses de 21 de gener de 2009 en la qual Pérez li diu que Crespo està a València i li vol parlar personalment del que seria el principi del cas, arran de les declaracions que està realitzant Isabel Jordán, exadministradora de tres empreses de Correa, així com un missatge en la bústia de veu de Costa, on 'El Bigotis' li demana a 'Ric' que el truqui perquè ja està 'amb Pabliño'.

Costa ha explicat que coneix la conversa perquè ja la hi van posar en instrucció i ha recalcat que qui volia mantenir la trobada era Pérez, per la qual cosa es reflecteix en la xerrada, i que tampoc era per fer-li cap regal ni donar-li cap vestit.

En aquest context, ha precisat que quan va pujar a la seu d'Orange Market després de citar-lo allí, li expliquen que una persona que treballa amb ells està calumniant el nom de l'empresa a Madrid i li traslladen el seu temor que això pugui arribar a València i que la relació comercial amb el PPCV es vegi "afectada".

L'acusat ha subratllat que va preguntar qui feia això, i li van explicar que era Isabel Jordán, a la qual havien tirat. "Parlar-me del que vulgueu, però de problemes laborals de l'empresa no, perquè el PPCV, com he manifestat públicament, està satisfet dels treballs que Orange Market fa a la Comunitat", assegura que els va comunicar.

Segons Costa, la seva resposta va ser "tan tallant" que ja no li van dir gens més i es va centrar en qüestions personals. Preguntat per què es van dirigir a ell amb aquesta urgència, ha dit: "Orange Market no treballa per a un diputat i jo era el secretari general del PPCV".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1