Dimecres, 14 de desembre de 2011 | 13:05
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Pep: "La clau dels èxits és el sentit comú"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
JOSEP PONS
Pep: "La clau dels èxits és el sentit comú"
Josep Pons
13/12/2011 12:48
Totalment d'acord, però el sentit comú diuen els savis que és el menys comú dels sentits, la qual cosa aporta molt més mèrit als èxits barcelonistes.

Aquest estiu a Estats Units, en una de les seves més prestigioses revistes, es parlava de l'oasi que representava el Barça al nostre país, un modèlic club amb extraordinaris resultats i un joc espectacular amb una ubicació en un país amb uns índexs culturals, productius i econòmics que estan a la cua d'Europa.

La pregunta que es formulaven era: com és possible que en un país amb índexs gairebé de subdesenvolupament es pugui crear un model tan perfecte?

La resposta és senzilla i es va iniciar l'any 79 amb la creació de la Masia, el centre d'alt rendiment futbolístic barcelonista.

A La Masia, no solament es treballa els aspectes futbolístics -que es desenvolupen modèlicament-, sinó els dels valors i actitud adequada per a un èxit col·lectiu i continuat.

Cultura de l'esforç, disciplina, mentalitat d'equip, respecte i convivència modèlica dins i fora, perseverança, actitud mental positiva i, sobretot, humilitat. Amb aquests valors, que són el màxim reflex del sentit comú, s'han educat i ho segueixen fent aquests cracks que ho han guanyat tot en el seu club i en la selecció espanyola, composta per la majoria d'ells.

Quina llàstima que observem i sofrim les conseqüències de l'absència d'aquests valors en un entorn en el qual ens sorprèn trobar eficiència i professionalitat, educació i amabilitat on s'ha imposat la cultura del fàcil, ràpid, sense esforç ni sacrifici algun i papa estat o el fisc que ho financin tot, o sigui, tenir drets sense obligacions ¿On s'ha vist tal despropòsit? Sens dubte i molt lamentablement AQUÍ! Però això s'acaba, ja no pot aguantar més aquesta caiguda en picat, o ens posem les piles o ens hi anem en orri!
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1